Digitalisaatio ja suomalaisten arki 2020-luvulle mentäessä

Digitalisaatio on vaikuttanut suomalaisten arkeen merkittävästi viime vuosikymmenien aikana, ja tulee todennäköisesti jatkamaan vaikutustaan myös 2020-luvulla. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten digitalisaatio on muuttanut suomalaisten arkea ja millaisia muutoksia voidaan odottaa tulevaisuudessa:

  1. Etätyö ja etäopiskelu ovat yleistyneet. Pandemia on kiihdyttänyt etätyön ja etäopiskelun yleistymistä, ja nämä trendit tulevat todennäköisesti jatkumaan myös tulevaisuudessa.
  2. Verkkokauppa ja kotiinkuljetuspalvelut ovat yleistyneet. Verkkokauppa on yleistynyt merkittävästi viime vuosina, ja kotiinkuljetuspalvelut ovat tulleet yhä helpommiksi ja kätevämmiksi. 80-luvulla ja 90-luvulla Nokian huippuvuosina tuntui, että Suomi oli aivan kärjessä kaikessa digitaalisuudessa. Nyt 2023 tuntuu, että olemme ainakin naapureitamme takamatkalla, mutta Keski-Eurooppaa edellä, laajakaistat ovat lähes joka kodissa ja valokuitua rakennetaan ympäri Suomea.
  3. Terveydenhuolto digitalisoituu. Digitaaliset terveyspalvelut, kuten etälääkäripalvelut ja mobiilisovellukset terveysseurantaan, ovat yleistymässä.
  4. Älykodit ovat yleistymässä. Kodit ovat yhä älykkäämpiä, ja teknologiaa käytetään yhä enemmän kodin valvontaan, ilmastointiin, valaistukseen ja muihin toimintoihin.
  5. Liikkuminen on muuttunut. Digitalisaatio on vaikuttanut liikkumiseen esimerkiksi älyliikenteen ja sähköautojen yleistymisen myötä.
  6. Ennen piti pankeista varata aika ja käydä useamman kerran pankin kanssa neuvotteluja henkilökohtaisesti. Nykyään kaikilla yli 18-vuotiailla on mahdollista tehdä lainavertailuja netissä ilman ajanvarausta tai henkilökohtaisia tapaamisia ja rahat ovat parhaimmillaan tilillä minuuteissa. Esimerkiksi Paraspikavippi.fi sivusto antaa tarjolle useita eri lainoittajia yhdellä sivulla.

Tulevaisuudessa digitalisaatio tulee jatkamaan vaikutustaan suomalaisten arkeen. Esimerkiksi tekoäly, virtuaalitodellisuus ja automaatio ovat teknologioita, jotka tulevat vaikuttamaan suomalaisten arkeen tulevaisuudessa. On tärkeää huomioida, että digitalisaation kehittymiseen liittyy myös riskejä, kuten tietoturvauhkia ja eriarvoistumista. On tärkeää tunnistaa nämä riskit ja kehittää keinoja niiden hallitsemiseksi.

Suomi ja tulevaisuus Euroopassa

Ensi vuonna on jälleen Eurovaalien aika. Vaikka nyt maalis-huhtikuussa pääpaino on omassa eduskuntavaalissa ja sen ratkaisuissa ja äänestyksissä, on monien ajatukset jo ensi vuodessa. Millaiset edustajat Suomi valitsee tuleville vuosille EU:n ja millainen on tulevaisuuden Suomi Euroopassa?

Suomen ulkopolitiikka perustuu pitkälti Suomen kansallisiin etuihin ja arvoihin, jotka ovat itsenäisyys, demokratia, ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja rauhanomainen kansainvälinen yhteistyö. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin ja yhteistyöjärjestöihin, kuten YK:hon, Euroopan unioniin ja NATO:n kumppanuusohjelmiin. Suomi pyrkii toimimaan aktiivisesti kansainvälisissä järjestöissä ja vaikuttamaan kansainväliseen päätöksentekoon.

Suomen ulkopolitiikka on usein aktiivista ja monipuolista. Suomi on esimerkiksi toiminut aktiivisesti Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistyössä, ja se on myös edistänyt kahdenvälisiä suhteita Venäjään, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Suomi on myös tunnettu rauhanvälityksestään ja kriisinhallinnastaan, ja se on osallistunut useisiin rauhanturvaoperaatioihin ympäri maailmaa.

Suomen ulkopolitiikka korostaa myös taloudellista yhteistyötä ja kauppaa. Suomi on aktiivinen EU:n sisämarkkinoilla ja edistää vapaakauppasopimuksia muiden maiden kanssa. Suomen ulkopolitiikan tavoitteena on edistää taloudellista kasvua ja työllisyyttä kotimaassa.

Suomen ulkopolitiikan erityispiirteisiin kuuluu myös hyvät suhteet naapurimaihin ja tiivis yhteistyö Pohjoismaiden kanssa. Suomi on myös tehnyt yhteistyötä erityisesti Venäjän kanssa muun muassa energia-alalla ja ympäristönsuojelussa.


Muuta luettavaa muualta

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksen tekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Leave a Comment