Kuka soitti? Selvitä tuntemattomat puhelut

Puhelin soi. Otatko sen vastaan? Mitä jos soittaja on joku, jonka et tunne? Mitä jos soitto on häiritsevä tai jopa vaarallinen?

Tässä artikkelissa kerromme, miten voit selvittää, kuka soitti tuntemattomasta numerosta. Käymme läpi erilaisia tapoja selvittää soittajan tiedot, sekä annamme vinkkejä siihen, miten voit suojata itsesi häiritseviltä soitoilta.

Tietojen selvittäminen

Yksinkertaisin tapa selvittää, kuka soitti, on soittaa takaisin. Jos kuitenkin et halua soittaa takaisin, voit käyttää erilaisia palveluita, jotka auttavat sinua selvittämään soittajan tiedot.

Numerohakupalvelut

Numerohakupalvelut ovat yksi yleisimmistä tavoista selvittää tuntematon numero. Numerohakupalveluiden avulla voit hakea puhelinnumeron perusteella soittajan nimen, osoitteen ja muut yhteystiedot.

Suomessa on useita eri numerohakupalveluita, joista osa on maksullisia ja osa ilmaisia. Maksullisten palveluiden tiedot ovat yleensä tarkempia ja ajantasaisempia kuin ilmaisten palveluiden.

Ilmaiset numerohakupalvelut

Ilmaisia numerohakupalveluita ovat esimerkiksi:

Maksulliset numerohakupalvelut

Maksullisiin numerohakupalveluihin kuuluvat esimerkiksi:

  • 020202
  • Fonecta Premium
  • Eniro

Huijaussoittojen tunnistaminen

Huijausosoitukset ovat yleisiä, ja ne voivat olla hyvinkin vahingollisia. Huijaussoittoja soitetaan usein tuntemattomasta numerosta, ja ne voivat olla esimerkiksi:

  • Suostumussoittoja, joissa soittaja pyytää lupaa käyttää henkilötietoja tai tilata palveluita.
  • Verkkopankkihuijauksia, joissa soittaja yrittää saada uhrin luovuttamaan pankkitunnukset tai salasanat.
  • Tekniikkahuijauksia, joissa soittaja yrittää saada uhrin maksamaan esimerkiksi tietokoneen korjauksesta tai virustorjunnasta.

Jos saat puhelun tuntemattomasta numerosta, jossa soittaja pyytää sinua antamaan henkilötietojasi tai suorittamaan rahaliikennettä, ole varovainen. Älä anna soittajalle mitään tietoja, ennen kuin olet varmistanut, että soittaja on oikea.

Häiritsevien soittojen välttäminen

Jos saat toistuvasti häiritseviä soittoja tuntemattomasta numerosta, voit tehdä asioita, joilla voit yrittää estää soittoja.

  • Voit lisätä numeron mustaan listaan. Musta lista estää numeron soittamisen sinulle.
  • Voit pyytää puhelinoperaattoriasi estämään numeron. Puhelinoperaattori voi estää numeron soittamisen sinulle.
  • Voit ladata puhelimeesi sovelluksen, joka estää häiritseviä soittoja. Sovellukset voivat esimerkiksi tunnistaa häiritsevät numerot ja estää ne soittamisen sinulle.

Loppusanat

Tässä artikkelissa olemme kertoneet, miten voit selvittää, kuka soitti tuntemattomasta numerosta. Kerroimme myös, miten voit suojata itsesi häiritseviltä soitoilta.

Toivottavasti artikkelista oli apua.

Lue myös aiheemme: Hakusanamarkkinointi

WhatsAppin käyttöönotto

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja luo käyttäjätili. Kun olet luonut käyttäjätilin, voit lisätä yhteystietojasi WhatsAppiin. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan.

Leave a Comment