Lainahakemus on nykyään verkossa entistä helpompaa – yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta

Nykyään on mahdollista hakea lainaa verkossa ja saada yhdellä lainahakemuksella monta lainatarjousta eri lainantarjoajilta. Tätä kutsutaan usein vertaislainatoiminnaksi tai lainojen kilpailutuspalveluksi. Tässä on muutamia tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa huomioida tässä prosessissa:

 1. Kilpailutuspalvelut: On olemassa erilaisia lainojen kilpailutuspalveluita ja vertaislainapalveluita, jotka yhdistävät lainanhakijat ja lainantarjoajat yhdellä hakemuksella. Näiden palveluiden avulla voit täyttää yhden lainahakemuksen, joka lähetetään useille lainantarjoajille samanaikaisesti.
 2. Tarjousten vastaanottaminen: Kun olet lähettänyt hakemuksen kilpailutuspalveluun, lainantarjoajat voivat tehdä sinulle tarjouksia lainasta. Saat usein sähköpostitse tai palvelun kautta ilmoituksia tarjouksista, joita voit tarkastella ja vertailla.
 3. Vertailu ja valinta: Saatuaan useita lainatarjouksia voit vertailla niitä keskenään. Kiinnitä huomiota korkoihin, lainaehtoihin, takaisinmaksuaikoihin ja muihin tärkeisiin tekijöihin. Vertailun perusteella voit valita parhaiten tarpeisiisi sopivan lainatarjouksen.
 4. Hakemuksen täydentäminen: Kun olet valinnut haluamasi lainatarjouksen, sinua pyydetään usein täydentämään hakemus suoraan kyseisen lainantarjoajan verkkosivustolla. Tässä vaiheessa sinulta voidaan pyytää tarkempia tietoja ja asiakirjoja, jotta lainahakemus voidaan käsitellä loppuun.
 5. Lainan hyväksyminen ja rahojen siirto: Kun lainantarjoaja on hyväksynyt hakemuksesi, saat lainasopimuksen allekirjoitettavaksi. Kun sopimus on allekirjoitettu, lainantarjoaja siirtää lainasumman tilillesi sovitussa aikataulussa.

Tämä lainojen kilpailutusprosessi verkossa voi säästää aikaa ja vaivaa, kun voit saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Muista kuitenkin tehdä huolellinen vertailu tarjousten välillä ja varmista, että ymmärrät lainaehtoja ja takaisinmaksusuunnitelmaa ennen lainan hyväksymistä.

Lainahakemuksen vertailun tärkeimmät kohdat


Kun vertailet lainahakemuksia, tärkeimpiä kohtia, joita kannattaa huomioida, ovat:

 1. Korko: Tarkista lainojen tarjoamat korot. Matalampi korko tarkoittaa pienempiä kustannuksia sinulle. Vertaile eri lainojen korkoja ja pyri valitsemaan edullisin vaihtoehto.
 2. Lainasumma: Selvitä, kuinka paljon voit lainata kustannustesi kattamiseksi. Varmista, että lainatarjoukset tarjoavat riittävän suuren lainasumman tarpeisiisi.
 3. Takaisinmaksuaika: Tutki takaisinmaksuaikoja, eli kuinka kauan sinulla on aikaa maksaa laina takaisin. Valitse takaisinmaksuaika, joka sopii taloudellisiin mahdollisuuksiisi ja tarpeisiisi.
 4. Kuukausierä: Laske kuukausierät eri lainatarjouksille. Huomioi, että pienemmät kuukausierät voivat tuntua houkuttelevilta, mutta pidemmän aikavälin kustannukset voivat olla suuremmat.
 5. Lisäkustannukset: Tarkista lainoihin liittyvät lisäkustannukset, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut tai muut hallinnolliset kulut. Näitä kuluja ei välttämättä oteta huomioon korkoprosentissa.
 6. Lainan ehdot: Lue lainan ehdot ja sopimusehdot tarkasti. Kiinnitä huomiota esimerkiksi mahdollisiin ennakkomaksuihin tai lisämaksuihin, jos päätät maksaa lainan takaisin ennen sovittua aikaa.
 7. Lainan saanti ja vaatimukset: Selvitä, millaisia vaatimuksia lainantarjoajat asettavat lainan saamiselle. Tarkista, että täytät vaaditut kriteerit, kuten tulorajat tai luottoluokituksen.
 8. Luotettavuus ja maine: Tutki lainantarjoajan mainetta ja luotettavuutta. Lue asiakkaiden arvosteluja ja tutustu heidän kokemuksiinsa. Tämä auttaa sinua saamaan paremman käsityksen lainantarjoajan palvelun laadusta.
 9. Asiakaspalvelu: Arvioi lainantarjoajan tarjoama asiakaspalvelu. On tärkeää, että voit ottaa heihin yhteyttä ja saada tukea tarvittaessa.
 10. Oman taloudellisen tilanteen huomioiminen: Tee realistinen arvio omasta taloudellisesta tilanteestasi ja takaisinmaksukyvystäsi. Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitusti ilman vaikeuksia.

Lainaa ei pidä hakea liikaa

Lainaa ei tule hakea liikaa, vaan sitä tulisi ottaa vain tarpeeseen ja oman taloudellisen tilanteen pohjalta. Liiallinen velkaantuminen voi aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia ja lisätä stressiä.

Ennen lainan hakemista on tärkeää harkita seuraavia seikkoja:

 1. Taloudellinen tilanne: Arvioi oma taloudellinen tilanteesi rehellisesti. Tarkastele tulojasi, menoja ja muita rahoitustarpeita. Selvitä, kuinka paljon ylimääräistä varaa sinulla on jäljellä lainan takaisinmaksuun.
 2. Lainan tarve: Mieti tarkasti, miksi tarvitset lainaa. Onko se välttämätön tarve, kuten terveyskuluja tai asunnon korjauskustannuksia, vai haluatko hankkia jotain ei-välttämätöntä, kuten lomamatkan tai uuden elektroniikan? Pyri rajoittamaan lainan hakemista vain välttämättömiin kuluihin.
 3. Lainan takaisinmaksukyky: Tee realistinen arvio siitä, miten pystyt maksamaan lainan takaisin. Laske kuukausittaiset maksuerät ja tarkastele, kuinka ne sopivat talousbudjettiisi. Varmista, että sinulla on varaa maksaa laina takaisin sovitun aikataulun mukaisesti ilman taloudellista stressiä.
 4. Velan kokonaiskustannukset: Arvioi lainan kokonaiskustannukset, mukaan lukien korkot, maksut ja mahdolliset lisäkulut. Laske, paljonko laina tulee lopulta maksamaan, ja harkitse, onko se hyväksyttävää suhteessa tarpeeseesi ja taloudelliseen tilanteeseesi.
 5. Muita vaihtoehtoja: Tutki myös muita vaihtoehtoja, kuten säästämistä tai hankinnan lykkäämistä, ennen kuin päätät ottaa lainaa. Voit myös harkita muita rahoitusmuotoja, kuten luottokorttia tai joustoluottoa, jos ne sopivat tarpeisiisi paremmin.
 6. Velkaantumisen riski: Ole tietoinen velkaantumisen riskeistä. Liian suuri lainataakka voi aiheuttaa taloudellista stressiä ja vaikeuttaa muiden taloudellisten tavoitteiden saavuttamista. Pidä huolta siitä, että laina ei aiheuta liiallista velkaantumista tai taloudellista epävarmuutta.

Muista, että lainan hakeminen on vastuullinen päätös, ja sen tulee olla harkittu osa kokonaisvaltaista taloudellista suunnittelua.

Leave a Comment