Lemmikkivakuutus: Turvaa karvaisen perheenjäsenesi terveys ja kukkarosi

Lemmikkimme ovat perheenjäseniä, joiden hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Eläinlääkärikulut voivat kuitenkin kohota yllättävän suuriksi tapaturmien tai sairauksien sattuessa. Lemmikkivakuutuksen avulla voit varmistaa, että rakkaallasi lemmikilläsi on aina mahdollisuus saada parasta mahdollista hoitoa ilman, että oma taloutesi joutuu koetukselle.

Tässä kattavassa oppaassa perehdymme lemmikkivakuutusten maailmaan, autamme sinua ymmärtämään eri vakuutustyypit ja niiden kattavuuden, sekä annamme vinkkejä parhaan vakuutuksen valintaan juuri sinun lemmikillesi.

Miksi lemmikkivakuutus kannattaa?

Lemmikkivakuutus on kuin turvaverkko, joka suojaa sekä lemmikkiäsi että sinua yllättäviltä kuluilta. Tässä muutamia syitä, miksi lemmikkivakuutus on harkitsemisen arvoinen:

 • Ennakoimattomat kulut: Tapaturmat ja sairaudet voivat iskeä yllättäen, ja eläinlääkärikulut voivat nousta nopeasti tuhansiin euroihin. Vakuutus korvaa nämä kulut ja antaa sinulle mielenrauhan.
 • Laadukas hoito: Vakuutuksen turvin voit valita lemmikillesi parhaat mahdolliset hoitovaihtoehdot ilman, että hinta on esteenä.
 • Kattava suoja: Monet vakuutukset kattavat myös muita kuluja, kuten lääkkeitä, fysioterapiaa, hammashoitoa ja jopa lemmikin katoamisen tai varastamisen.

Lemmikkivakuutustyypit

Lemmikkivakuutuksissa on pääasiassa kahta eri tyyppiä:

 1. Eläinlääkärikuluvakuutus: Tämä vakuutus korvaa eläinlääkärin tutkimus- ja hoitokulut, kuten leikkaukset, lääkkeet ja laboratoriokokeet.
 2. Hengenvakuutus: Tämä vakuutus korvaa lemmikin kuolemantapauksessa esimerkiksi ostohinnan tai vakuutusmäärän. Joissakin tapauksissa se voi kattaa myös lopetus- tai tuhkakulut.

Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat myös yhdistelmävakuutuksia, jotka sisältävät sekä eläinlääkärikulu- että henkivakuutuksen.

Mitä lemmikkivakuutus korvaa?

Korvattavat asiat vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin ja valitsemastasi vakuutustasosta riippuen. Yleisesti ottaen lemmikkivakuutus voi kattaa seuraavia asioita:

 • Eläinlääkärin tutkimus- ja hoitokulut: Leikkaukset, lääkkeet, röntgenkuvat, laboratoriokokeet jne.
 • Lääkkeet ja tarvikkeet: Reseptilääkkeet, sidetarpeet, kaulurit jne.
 • Fysioterapia ja kuntoutus: Esimerkiksi vesijuoksu tai hieronta.
 • Hammashoito: Hammaskivet, hampaan poistot jne. (usein lisäturvana)
 • Matkakulut: Eläinlääkärikuljetukset tai hoito ulkomailla.
 • Lemmikin katoaminen tai varastaminen: Etsintäkulut tai korvaus lemmikin arvosta.
 • Vastuuvakuutus: Korvaus, jos lemmikkisi aiheuttaa vahinkoa toiselle osapuolelle.

Lemmikkivakuutuksen valinta

Lemmikkivakuutuksen valinta voi tuntua haastavalta, sillä tarjolla on monia eri vaihtoehtoja. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit löytää sopivan vakuutuksen lemmikillesi:

 1. Vakuutusyhtiön vertailu: Tutustu eri vakuutusyhtiöiden tarjontaan ja vertaile hintoja, kattavuutta ja ehtoja.
 2. Lemmikin tarpeet: Mieti, minkälaista suojaa lemmikkisi tarvitsee. Onko kyseessä nuori ja terve koira, jolle riittää perustason vakuutus, vai onko lemmikilläsi jokin perussairaus, joka vaatii laajempaa kattavuutta?
 3. Omavastuu: Valitse sopiva omavastuu. Korkeampi omavastuu tarkoittaa yleensä alhaisempaa vakuutusmaksua, mutta suurempia kuluja vahingon sattuessa.
 4. Ikärajat: Tarkista, onko vakuutuksella ikärajoituksia. Joillakin vakuutuksilla ei voi vakuuttaa vanhempia eläimiä.
 5. Asiakaspalvelu: Valitse vakuutusyhtiö, jonka asiakaspalvelu on helposti tavoitettavissa ja avulias.

Koiravakuutus – erityishuomioita

Koiravakuutus on yksi yleisimmistä lemmikkivakuutuksista. Koiran aktiivinen elämäntapa ja alttius tapaturmille tekevät vakuutuksesta erityisen tärkeän. Koiravakuutuksessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

 • Rodun erityispiirteet: Joillakin koiraroduilla on taipumusta tiettyihin sairauksiin, jotka voivat vaikuttaa vakuutuksen hintaan ja kattavuuteen.
 • Harrastukset: Jos koirasi harrastaa aktiivisesti esimerkiksi agilityä tai metsästystä, se voi altistaa sen suuremmalle tapaturmarisille. Tällöin kannattaa harkita laajempaa vakuutusta.

Vakuutuksen ottaminen

Vakuutuksen ottaminen on yleensä helppoa ja nopeaa. Useimmat vakuutusyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden ottaa vakuutuksen verkossa tai puhelimitse. Vakuutuksen ottamiseksi tarvitset yleensä seuraavat tiedot:

 • Lemmikin tiedot: Rotu, ikä, sukupuoli, mahdolliset perussairaudet.
 • Omat tietosi: Nimi, osoite, yhteystiedot.
 • Valitsemasi vakuutustaso ja omavastuu.

Joissakin tapauksissa vakuutusyhtiö voi pyytää myös eläinlääkärinlausunnon lemmikin terveydentilasta.

Lemmikkivakuutus vertailu 2024

VakuutusyhtiöPerustasoLaajempi kattavuusLisäturvatOmavastuu
IfKylläKylläKylläValittavissa
OPKylläKylläKylläValittavissa
TurvaKylläKylläKylläValittavissa
LähiTapiolaKylläKylläKylläValittavissa
PohjantähtiKylläKylläKylläValittavissa
*Tarkista aina tarkat tiedot vakuutukista tarjoajan sivuilta, sillä ehdot ja hinnat voivat muuttua!

Lemmikkivakuutus on viisas investointi, joka turvaa lemmikkisi terveyden ja hyvinvoinnin sekä suojaa sinua yllättäviltä kuluilta. Vakuutusta valitessa on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja, ottaa huomioon lemmikkisi yksilölliset tarpeet ja valita sopiva omavastuu. Muista myös lukea vakuutusehdot huolellisesti ennen vakuutuksen ottamista.

Toivottavasti tämä opas auttoi sinua ymmärtämään lemmikkivakuutuksia paremmin ja löytämään sopivan vakuutuksen lemmikillesi. Muista, että hyvinvoiva lemmikki on onnellinen lemmikki!

Leave a Comment