MobilePay: Miksi MobilePay ei toimi?

MobilePay on Suomen suosituin mobiilimaksusovellus, jota käytetään päivittäin miljoonien ihmisten toimesta. Vaikka MobilePay onkin erittäin luotettava maksutapa, voi sen toimintaan joskus tulla häiriöitä. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimpiä syitä, miksi MobilePay ei toimi.

Yleisiä syitä MobilePayn toimintahäiriöihin

Yleisin syy MobilePayn toimintahäiriöihin on huono internet-yhteys. MobilePay käyttää internetiä maksujen tekemiseen ja vastaanottamiseen, joten ilman toimivaa yhteyttä maksut eivät välttämättä mene perille. Tarkistathan, että puhelimesi on yhteydessä internetiin ja että yhteys on riittävän nopea.

Toinen yleinen syy MobilePayn toimintahäiriöihin on puhelimen asetukset. Varmistathan, että puhelimen päivä ja kellonaika ovat ajantasalla, ja että puhelin on oikeassa aikavyöhykkeessä. Lisäksi puhelimen tulee olla riittävän uusi, jotta se tukee MobilePayn uusimpia versioita.

Myös MobilePayn sovelluksessa voi olla ongelmia. Sovelluksen voi päivittää uusimpaan versioon Google Play -kaupasta tai App Storesta. Jos sovellus on päivitetty uusimpaan versioon, voit kokeilla sovelluksen poistamista ja uudelleenasentamista.

Virheilmoitukset ja niiden syyt

Jos MobilePay ei toimi, saatat saada virheilmoituksen. Virheilmoituksen syy voi olla yksi seuraavista:

 • “Tapahtui virhe” – Tämä virheilmoitus tarkoittaa, että MobilePay ei pysty kommunikoimaan muiden palveluiden kanssa. Syynä voi olla huono internet-yhteys, puhelimen asetukset tai ongelma MobilePayn palveluissa.
 • “Tapahtui tekninen virhe” – Tämä virheilmoitus tarkoittaa, että MobilePayn palveluissa on tekninen ongelma. MobilePayn tiimi työskentelee ongelman korjaamiseksi, ja palvelu palautuu normaaliin toimintaan mahdollisimman pian.
 • “Maksu ei onnistunut” – Tämä virheilmoitus tarkoittaa, että maksua ei voitu tehdä. Syynä voi olla esimerkiksi se, että maksun saajan tili ei ole mukana reaaliaikamaksujen palvelussa, tai että maksun määrä on suurempi kuin saajan tilin saldo.

Miten ratkaista MobilePayn toimintahäiriöitä?

Jos MobilePay ei toimi, voit kokeilla seuraavia asioita ongelman ratkaisemiseksi:

 • Tarkista internet-yhteytesi. Varmista, että puhelimesi on yhteydessä internetiin ja että yhteys on riittävän nopea.
 • Päivitä MobilePayn sovellus. Tarkista, että puhelimellasi on uusin versio MobilePayn sovelluksesta.
 • Poistetaan ja asenna uudelleen MobilePayn sovellus. Jos sovellus on päivitetty uusimpaan versioon, voit kokeilla sovelluksen poistamista ja uudelleenasentamista.
 • Ota yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun. Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja asioita, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu auttaa sinua ratkaisemaan ongelman.

QR koodi ja maksaminen kaupoissa?

QR-koodimaksu on tapa maksaa tuotteita tai palveluita älypuhelimella. QR koodi on kaksiulotteinen koodi, joka sisältää tietoa, kuten maksusumman, maksutavan ja vastaanottajan.

QR-koodimaksun suorittamiseen asiakas avaa älypuhelimelleen maksusovelluksen, kuten MobilePayn tai PayPalin, ja skannaa QR-koodin. Sovellus tunnistaa koodin ja pyytää asiakasta vahvistamaan maksun. Kun maksu on vahvistettu, se veloitetaan asiakkaan luottokortilta tai pankkitililtä.

Yhteenveto artikkelista

MobilePay on erittäin luotettava maksutapa, mutta sen toimintaan voi joskus tulla häiriöitä. Yleisin syy häiriöihin on huono internet-yhteys. Muita mahdollisia syitä ovat puhelimen asetukset tai ongelma MobilePayn palveluissa. Jos MobilePay ei toimi, voit kokeilla seuraavia asioita ongelman ratkaisemiseksi:

 • Tarkista internet-yhteytesi.
 • Päivitä MobilePayn sovellus.
 • Poistetaan ja asenna uudelleen MobilePayn sovellus.
 • Ota yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun.

Lue myös muualta: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)

rahaa

Tässä muutamia eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:
Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous
Puhelinliittymä

Leave a Comment