Pelikoneen ostaminen verkkokaupasta – vinkkejä päätöksentekemiseen

Pelikoneen ostaminen verkkokaupasta voi olla haastavaa, sillä tarjolla on useita eri malleja ja vaihtoehtoja. Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa päätöksentekemisessä. Pelikone on kuitenkin sen verran hintavampi ostos, että sen ostamiseen on syytä käyttää aikaa ja vaivaa.

 1. Tutustu pelikoneen teknisiin ominaisuuksiin: Ennen ostopäätöstä on tärkeää tarkistaa pelikoneen tekniset ominaisuudet, kuten prosessori, näytönohjain, RAM-muisti ja tallennustila. Mitä paremmat ominaisuudet, sitä parempi pelikokemus.
 2. Vertaile hintoja: Verkkokaupoissa on usein tarjolla erilaisia tarjouksia ja kampanjoita, joten kannattaa vertailla hintoja eri kaupoissa. Huomioi kuitenkin, että halvin hinta ei aina tarkoita parasta laatua.
 3. Lue arvosteluja: Ennen ostopäätöstä kannattaa lukea muiden asiakkaiden arvosteluja ja kokemuksia pelikoneesta, jonka aiot ostaa. Näin saat paremman käsityksen laitteen toimivuudesta ja mahdollisista ongelmista.
 4. Tarkista takuu ja palautusoikeus: Ennen kuin teet tilauksen, varmista että pelikoneessa on riittävä takuu ja että verkkokaupalla on hyvä palautuspolitiikka. Näin voit palauttaa laitteen, jos se ei vastaa odotuksiasi.
 5. Osta luotettavalta myyjältä: Kun ostat pelikoneen verkkokaupasta, varmista, että myyjä on luotettava ja turvallinen. Tarkista myös, että verkkokaupalla on turvallinen maksujärjestelmä.
 6. Harkitse myös kokoonpanon rakentamista itse: Pelikoneen rakentaminen itse voi olla halvempaa ja antaa mahdollisuuden valita juuri tarvitsemansa osat. Tämä vaatii kuitenkin jonkin verran teknistä osaamista ja aikaa tutkia eri osavaihtoehtoja.

Pelikoneen tekniset ominaisuudet

Pelikoneen tekniset ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä sen suorituskyvyn kannalta. Alla on listattu joitakin tärkeitä teknisiä ominaisuuksia, joita kannattaa tarkastella pelikoneen ostamista harkitessa:

 • Prosessori: Pelikoneen prosessorin suorituskyky on erittäin tärkeä tekijä, sillä se vaikuttaa pelien sujuvuuteen ja nopeuteen. Suositeltava prosessori pelikoneeseen on vähintään Intel Core i5 tai vastaava AMD Ryzen -sarjan prosessori.
 • Näytönohjain: Pelikoneen näytönohjain on yksi tärkeimmistä osista sen suorituskyvyn kannalta, sillä se käsittelee peligrafiikkaa. Suositeltava näytönohjain on NVIDIA GeForce GTX 1660 tai vastaava AMD Radeon -sarjan näytönohjain.
 • Muisti: Pelikoneen RAM-muistin määrä vaikuttaa sen suorituskykyyn ja sujuvuuteen. Suositeltava RAM-muistin määrä pelikoneeseen on vähintään 8 gigatavua.
 • Tallennus: Pelikoneessa kannattaa olla riittävästi tallennustilaa, jotta pelejä ja muita tiedostoja mahtuu säilyttämään. Suositeltava tallennustilan määrä pelikoneessa on vähintään 512 gigatavua SSD-levyä.
 • Jäähdytys: Pelikoneen jäähdytys on tärkeä tekijä sen suorituskyvyn ja kestävyyden kannalta. Hyvä jäähdytysjärjestelmä varmistaa, että pelikone ei ylikuumene ja että sen osat kestävät pitkään.
 • Liitännät: Pelikoneessa kannattaa olla riittävästi liitäntöjä, jotta erilaiset laitteet ja tarvikkeet voidaan kytkeä siihen. Suositeltavia liitäntöjä ovat esimerkiksi USB-, HDMI-, Ethernet- ja ääniliitännät.

Nämä ovat vain muutamia tärkeitä teknisiä ominaisuuksia, joita kannattaa tarkastella pelikoneen ostamista harkitessa. On tärkeää miettiä omia tarpeita ja budjettia, ja valita pelikone, joka vastaa parhaiten omia tarpeita ja budjettia.

Pelikoneen jäähdytys

Pelikoneiden tehokkaat komponentit tuottavat paljon lämpöä, joten niiden jäähdytys on erittäin tärkeää. Liian korkea lämpötila voi vaurioittaa komponentteja ja vaikuttaa suorituskykyyn. Pelikoneissa käytetään yleisesti erilaisia jäähdytysjärjestelmiä, kuten ilmajäähdytystä ja nestekierrolla toimivaa jäähdytystä. Ilmajäähdytyksessä käytetään tuulettimia ja lämpöä siirtäviä jäähdytyslevyjä, jotka poistavat lämpöä komponenteista. Nestekierrolla toimivassa jäähdytyksessä neste kiertää komponenttien ympärillä ja siirtää lämmön jäähdyttimeen, joka poistaa sen ilmavirralla. Tärkeää on, että pelikoneessa on riittävästi tuuletusaukkoja ja tuulettimia, jotta ilma kiertää tehokkaasti ja lämpö siirtyy pois komponenteista. Lisäksi on tärkeää pitää koneen tuuletusaukot puhtaina pölystä ja muusta roskasta, joka voi häiritä ilmavirtausta ja aiheuttaa ylikuumenemista. Kun valitset pelikonetta, kiinnitä huomiota sen jäähdytysjärjestelmään ja varmista, että se on riittävän tehokas suurien lämpökuormien hallintaan.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Leave a Comment