Suomalaiset ja suoratoiston katselu

Suoratoistopalveluiden käyttö on yleistynyt Suomessa viime vuosina, ja suomalaiset ovat innokkaita käyttäjiä monille suoratoistopalveluille. Tutkimukset ovat osoittaneet, että yhä useammat suomalaiset käyttävät suoratoistopalveluita viihteen ja musiikin kuluttamiseen.

Esimerkiksi vuonna 2020 toteutetussa TNS Kantarin tutkimuksessa selvisi, että noin 70% suomalaisista katsoi videota suoratoistopalveluista, ja suosituimpia palveluita olivat Netflix, Yle Areena ja Viaplay. Samassa tutkimuksessa selvisi myös, että suomalaiset käyttävät suoratoistopalveluita eniten elokuvien ja televisiosarjojen katsomiseen.

Suomessa on myös tarjolla erilaisia kotimaisia suoratoistopalveluita, kuten Elisa Viihde, C More ja Ruutu, jotka tarjoavat suomalaisille kuluttajille suosittuja kotimaisia tv-sarjoja, elokuvia ja muita viihdetarjouksia.

Tässä on joitakin suosittuja suoratoistopalveluja ja niiden tarjoamia sisältöjä:

 • Netflix: Elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja, animaatioita, stand-up-koomikkoja
 • Amazon Prime Video: Elokuvia, televisiosarjoja, urheilua, dokumentteja
 • Disney+: Disney-elokuvia ja -sarjoja, Marvel-elokuvia ja -sarjoja, Star Wars -elokuvia ja -sarjoja, National Geographic -dokumentteja
 • HBO Nordic: Televisiosarjoja, elokuvia, dokumentteja, stand-up-koomikkoja
 • Viaplay: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • CMore: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • YouTube: Videoita eri kategorioista, kuten musiikki, vlogit, elokuvat, televisiosarjat, urheilu, opetusohjelmat ja paljon muuta.
 • SkyShowTime: SkyShowtime on uusi suoratoistopalvelu, joka tarjoaa parasta viihdettä, suurimpia menestyselokuvia ja sarjoja yksinoikeudella. Tutustu maailmankuulujen studioiden uutuuksiin ja suosikkeihin.
 • YLE areena, elokuvia, sarjoja dokumentteja – sarjoissa paljon brittisarjoja kuten Tukahduttava Rakkaus
 • MTV Katsomo ja suomalaiset sarjat kuten Mari Veitola Doc

Television katselun kehittyminen Suomessa 2000-luvulla

Television katselun kehittyminen Suomessa 2000-luvulla on ollut monimuotoista, kun teknologian kehitys ja uudet jakelukanavat ovat vaikuttaneet katselutottumuksiin. Tässä muutamia keskeisiä kehityskulkuja:

 1. Digitaalinen televisio: Vuosikymmenen alussa suomalaiset aloittivat siirtymisen analogisesta televisiosta digitaaliseen televisioon, joka mahdollisti paremman kuvan ja äänen laadun sekä enemmän kanavia. Digitaalisen tv:n kautta katsottiin yhä enemmän ulkomaisia kanavia ja sisältöjä.
 2. Streaming-palveluiden suosion kasvu: 2010-luvulla suoratoistopalvelut, kuten Netflix ja HBO Nordic, tulivat Suomeen, mikä vähensi perinteisen television katselua ja toi uusia tapoja kuluttaa tv-sisältöjä. Näiden palveluiden avulla käyttäjät voivat katsoa haluamaansa ohjelmaa milloin ja missä tahansa.
 3. TV-ohjelmien tallentaminen: Digiboksien ja tallentavien DVD-soittimien yleistyminen mahdollisti tv-ohjelmien tallentamisen ja katselun joustavuuden. Tämä mahdollisti katsojille ohjelmien katsomisen silloin kun se sopii heille parhaiten.
 4. Suomalaisen sisällön kasvava tarjonta: 2000-luvun loppupuolelta lähtien suomalaisen televisiosisällön määrä on kasvanut huomattavasti. Suomalaisia tv-sarjoja, kuten “Salkkarit”, “Putous” ja “Napapiirin sankarit”, on tullut suosituiksi, ja ne ovat saaneet laajan yleisön.
 5. Liikkuvan kuvan kehittyminen: Teknologian kehittyminen on mahdollistanut liikkuvan kuvan katselun yhä useammassa paikassa ja eri laitteilla. Puhelimet, tabletit ja tietokoneet ovat mahdollistaneet televisiosisällön kuluttamisen missä tahansa ja milloin tahansa.

Näiden kehityskulkujen seurauksena suomalaisten katselutottumukset ovat muuttuneet 2000-luvulla merkittävästi, kun perinteinen tv-katselu on saanut rinnalleen uusia jakelukanavia ja -tapoja.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Leave a Comment