Suomalaiset ja suoratoiston maailma

Nettiruutu.fi on sivusto, josta voit lukea suomeksi arvosteluja suoratoistolla tarjolla olevista sarjoista. Seurannassa on niin Netflix, Cmore, SkyShowTime, Yle Areena, HBO Nordic, Disney, Paramount+ yms suoratoistokanavat. Myös MTV3 Katsomo on seurattuna ja viikoittain on sivustolla luettavissa sekä uutisia, että arvosteluja, ja arvostelujen mukana on lähes aina YouTube video sarjasta/elokuvasta. Nettiruutu keskittyy sarjoihin, mutta silloin tällöin käsittelee myös elokuvia.

Tarkkaa tietoa suomalaisten suosituimmista suoratoistopalveluiden sisällöistä ei ole julkisesti saatavilla, mutta yleisesti ottaen suomalaiset katsovat paljon kotimaisia elokuvia ja televisiosarjoja suoratoistopalveluista. Suomalaiset ovat myös kiinnostuneita ulkomaisista sarjoista ja elokuvista, erityisesti amerikkalaisista tuotannoista.

Suomalaiset suoratoistopalvelut, kuten Yle Areena, Ruutu, C More ja Elisa Viihde, tarjoavat laajan valikoiman kotimaisia ohjelmia, kuten draamasarjoja, komedioita ja dokumentteja. Monet suomalaiset suoratoistopalvelut tarjoavat myös mahdollisuuden katsoa suoria lähetyksiä, kuten uutisia, urheilua ja musiikkiesityksiä.

Yleisesti ottaen suoratoistopalvelut, kuten Netflix, HBO Nordic ja Amazon Prime, ovat myös suosittuja Suomessa. Näistä palveluista löytyy laaja valikoima ulkomaisia elokuvia ja televisiosarjoja, jotka kiinnostavat suomalaisia katsojia.

Korona-aikana, kun ihmiset ovat viettäneet enemmän aikaa kotona, suoratoistopalveluiden käyttö on kasvanut entisestään. Monet suomalaiset ovat myös alkaneet käyttää suoratoistopalveluita entistä enemmän nuoremman sukupolven keskuudessa.

Suomalaiset ja elokuvat

Siinä missä amerikkalaiset sarjat kuten Stranger Things ovat iskeneet suomalaisiin, ovat suomalaiset yhä myös elokuvakansaa.

Tarkkaa tietoa siitä, mitä elokuvia suomalaiset ovat katselleet eniten 2000-luvulla, ei ole julkisesti saatavilla, mutta tässä on joitakin suomalaisia elokuvia, jotka ovat saavuttaneet suurta suosiota 2000-luvulla:

  • Kaurismäki-elokuvat: Suomalaisen elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen elokuvat ovat suosittuja Suomessa, ja hän on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja. Hänen elokuviaan ovat esimerkiksi “Mies vailla menneisyyttä” (2002), “Le Havre” (2011) ja “Toivon tuolla puolen” (2017).
  • Rölli-elokuvat: Rölli on suomalainen satuhahmo, jonka elokuvia on tehty useita vuosien varrella. Suosituimpia ovat olleet “Rölli ja kultainen avain” (2003) ja “Rölli ja metsänhenki” (2001).
  • Leijonakuningas: Disneyn klassikkoanimaatio “Leijonakuningas” (1994) sai uuden, tietokoneanimaatiolla tehdyn version vuonna 2019. Elokuvan suomenkielisessä versiossa kuullaan monia suomalaisia näyttelijöitä.
  • Napapiirin sankarit: “Napapiirin sankarit” (2010) on komediaelokuva, joka kertoo miehistä, jotka matkustavat Lapista Helsinkiin juhlimaan ystävänsä polttareita. Elokuvasta on tullut suuri suosikki Suomessa ja sitä on seurannut kaksi jatko-osaa, “Napapiirin sankarit 2” (2015) ja “Napapiirin sankarit 3” (2017).
  • Tuntematon sotilas: “Tuntematon sotilas” on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva elokuva, jota on tehty useita eri versioita vuosien varrella. Viimeisin versio julkaistiin vuonna 2017, ja se on saavuttanut suurta suosiota Suomessa.

Näiden lisäksi suomalaiset ovat katsoneet paljon ulkomaisia elokuvia, kuten Hollywood-tuotantoja ja muita kansainvälisiä elokuvia.

Amazon Prime

Nettiruudussa on arvosteluja myös Amazon Prime Suomi kanavalta.

Amazon Prime -palvelu tuli markkinoille vuonna 2005, ja sen tarkoituksena oli alun perin tarjota Amazonin asiakkaille nopeampia toimitusaikoja sekä muita etuja. Alun perin Amazon Prime oli maksullinen jäsenyys, joka tarjosi asiakkaille ilmaisen kahden päivän toimituksen kaikkiin Prime-merkittyihin tuotteisiin sekä muita etuja, kuten ilmaista musiikkia, elokuvia ja televisio-ohjelmia.

Vuonna 2011 Amazon laajensi Prime-palvelunsa kattamaan myös suoratoistopalvelun, jonka kautta asiakkaat voivat katsella laajan valikoiman elokuvia ja televisio-ohjelmia suoratoistona. Amazon Prime Video -palvelu on kilpailija muiden suoratoistopalveluiden, kuten Netflixin, HBO:n ja Hulun kanssa.

Amazon Prime -palvelun tavoitteena oli houkutella asiakkaita ostamaan enemmän Amazonin tuotteita ja käyttämään sen palveluita tarjoamalla heille lisäetuja, kuten nopeampia toimitusaikoja ja pääsyn laajaan valikoimaan elokuvia ja televisio-ohjelmia. Palvelun avulla Amazon pystyi myös keräämään lisää tietoa asiakkaidensa kulutustottumuksista ja mieltymyksistä, mikä auttoi heitä kehittämään paremmin kohdennettuja markkinointikampanjoita ja tuotteita.

SkyShowTime

Nettiruudussa on luettavissa myös useampia arvosteluja SkyShowTime sarjoista.

SkyShowtime on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman televisio-ohjelmia ja elokuvia. Palvelu on yhdistelmä Sky:n ja Viaplay:n tarjontaa, joka on saatavilla vain joissain Euroopan maissa.

SkyShowtimen valikoimassa on useita alkuperäissarjoja ja -elokuvia, mutta palvelusta löytyy myös runsaasti sisältöä muiltakin tuotantoyhtiöiltä. Tässä on muutamia esimerkkejä SkyShowtimen tarjonnasta:

  • Alkuperäissarjat: “Chernobyl”, “The Undoing”, “Gangs of London“, “The Flight Attendant”, “The Walking Dead”, “Billions”, “Euphoria”, “Succession”, “Game of Thrones”
  • Elokuvat: “The Dark Knight”, “The Lord of the Rings” -trilogia, “Inception”, “The Matrix”, “Goodfellas”, “Pulp Fiction”, “The Shawshank Redemption”, “Gladiator”, “The Godfather”
  • Urheilu: Sky Sportsin tarjontaan kuuluvat muun muassa jalkapallo, golf, Formula 1, rugby, nyrkkeily ja tennis.
  • Dokumentit: SkyShowtime tarjoaa useita dokumentteja eri aiheista, kuten “The Go-Go’s”, “McQueen”, “Amy”, “Whitney”, “Ghosts of the Tsunami” ja “Leaving Neverland”.

SkyShowtime päivittää säännöllisesti tarjontaansa uusilla julkaisuilla ja alkuperäissarjoilla. Palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden katsoa suoria lähetyksiä, kuten uutisia ja urheilua.

Suomalaiset maailmalla on aiheena myös Bachelor Suomi– ohjelmassa, missä tällä kaudella kaksi suomalait poikamiestä toivo tapaavansa elämänsä rakkauden. Oletko sinä kiinnostunut näistä uusista suomalaisista viihdeohjelmista?

Leave a Comment