Verkkokauppa ilman varastoa: Dropshipping-mallin hyödyt ja haasteet

Dropshipping verkkokauppa on verkkokaupan liiketoimintamalli, jossa myyjä ei varastoi itse tuotteita, vaan toimittaa ne suoraan asiakkaalle tavarantoimittajan kautta. Dropshipping on suosittu tapa aloittaa verkkokauppa, sillä se vaatii suhteellisen vähän aloituspääomaa ja riskiä.

Dropshippingin hyödyt

Dropshippingin hyödyt voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään: taloudelliset hyödyt ja operatiiviset hyödyt.

Taloudelliset hyödyt

Dropshippingin taloudelliset hyödyt liittyvät pääomantarpeeseen ja riskiin. Dropshipping-verkkokaupan perustaminen vaatii huomattavasti vähemmän aloituspääomaa kuin perinteisen verkkokaupan, sillä myyjän ei tarvitse investoida tuotteisiin, joita hän ei välttämättä myy. Lisäksi dropshipping-verkkokaupassa myyjällä on huomattavasti vähemmän riskiä kuin perinteisen verkkokaupan, sillä hän ei tarvitse huolehtia tuotteiden varastoimisesta tai toimittamisesta, eli sinulla on verkkokauppa ilman varastoa.

Operatiiviset hyödyt

Dropshippingin operatiiviset hyödyt liittyvät varastoinnin ja toimittamisen ulkoistamiseen. Dropshipping-verkkokaupan myyjän ei tarvitse huolehtia tuotteiden varastoinnista tai toimittamisesta, vaan hän voi keskittyä verkkokaupan markkinointiin ja myyntiin. Tämä vapauttaa myyjän aikaa ja resursseja muihin liiketoimintaan liittyviin asioihin.

Dropshippingin haasteet

Dropshippingin haasteet voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään: taloudelliset haasteet ja operatiiviset haasteet.

Taloudelliset haasteet

Dropshippingin taloudelliset haasteet liittyvät yleensä tuottomarginaaleihin. Dropshipping-verkkokaupan myyjän täytyy yleensä maksaa tavarantoimittajalle korkeampi hinta tuotteista kuin mitä hän voi myydä niitä asiakkailleen. Tämä voi alentaa myyjän tuoton.

Operatiiviset haasteet

Dropshippingin operatiiviset haasteet liittyvät yleensä toimitusaikoihin ja asiakastyytyväisyyteen. Tavarantoimittajan toimitusaika voi vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen. Myyjän tulee varmistaa, että tavarantoimittajalta saa tuotteet riittävän nopeasti, jotta asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Dropshipping Suomessa

Dropshipping Suomi on kasvava trendi myös. Suomen Verohallinnon mukaan dropshipping-verkkokauppojen määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Dropshipping on houkutteleva vaihtoehto suomalaisille yrittäjille, sillä se tarjoaa mahdollisuuden aloittaa verkkokauppa suhteellisen vähäisellä riskillä ja aloituspääomalla.

Dropshipping verotus Suomessa

Dropshipping verotus ja siinä noudatetaan samoja periaatteita kuin perinteisenkin verkkokaupan verotuksessa. Dropshipping-verkkokaupan myyjän on maksettava veroa liikevaihdostaan. Liikevaihto verotetaan Suomessa arvonlisäverokannalla, joka on tällä hetkellä 24 %.

Dropshipping-verkkokaupan myyjän on myös maksettava veroa tuloksestaan. Tulos verotetaan Suomessa progressiivisella verokannalla.

Dropshipping-verkkokaupan aloittaminen

Dropshipping -verkkokaupan aloittaminen on suhteellisen helppoa. Ensimmäiseksi myyjän tulee valita verkkokauppa-alusta, jonka päälle hän haluaa rakentaa verkkokauppansa. Verkkokauppa-alustoja on markkinoilla monia erilaisia, joten myyjän tulee valita alustaksi sellainen, joka vastaa hänen tarpeitaan ja budjettiaan.

Kun verkkokauppa-alusta on valittu, myyjän tulee valita tuotteet, joita hän haluaa myydä. Dropshipping-verkkokaupan myyjän ei tarvitse huolehtia tuotteiden varastoinnista tai toimittamisesta, joten hän voi keskittyä tuotteiden valintaan ja verkkokaupan markkinointiin.

Tuotteiden valinnan jälkeen myyjän tulee löytää luotettavat tavarantoimittajat, jotka toimittavat tuotteet suoraan asiakkaille. Tavarantoimittajia on markkinoilla monia erilaisia, joten myyjän tulee vertailla eri vaihtoehtoja.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Leave a Comment