Yksilöllinen vaate ei välttämättä ole kallis

Yrityksille on ollut saatavilla mahdollisuus tilata vaatteita omilla merkinnöillä, ja itseasiassa sama mahdollisuus on ollut aina myös yksityisillä henkilöillä ja totta kai myös yhdistyksillä. Mitä sitten oikeasti vaatii, että yritys voi tilata esimerkiksi t-paidat tai colleget työntekijöilleen, vaikka firman logolla ja työntekijän nimellä?

Firman logo

Jos firman logoa ei varsinaisesti ole, vaan käytetään vain yksinkertaisesti firman nimeä, on vaatemerkinnät kohtuullisen vaivattomia toteuttaa erilaisiin vaatteisiin. Esimerkiksi mainosteippaamo Omalogo voi toteuttaa tällaiset vaatemerkinnät t-paitoihin, collegepaitoihin, takkeihin, huppareihin, collegehousuihin, työhousuihin, liiveihin, lippiksiin, pipoihin ja vaikkapa kangaskasseihin ja laukkuihin. Kyse on enemmänkin siitä, minkälaisella kirjasimella eli fontilla nimi painetaan, ja tehdäänkö painatus esimerkiksi paidassa tai takissa eteen ja taakse, sekä missä koossa.

Jos firmalla on sitten jokin kuva eli logomerkki käytössä, on ensin selvitettävä, millainen logotiedosto on yrityksellä saatavilla. Esimerkiksi yrityksen logo nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa on monesti jpg tai png tiedostomuoto, eikä se ole paras tiedostomuoto vaatemerkintöihin, tai tarroihin ja julisteisiin. Syy on siinä, että jpg tiedosto on ns. pakattu tiedosto, eli se ei välttämättä enää sisällä tarpeeksi tietoa hyvän tasoinen painatuksen tekemiseen.

Poikkeus: jos sinulla on hyvä valokuva tavallisessa jpg-kuvamuodossa,  on sen tulostaminen vaatteeseen aivan mahdollista. Esimerkiksi jos haluat yllättää henkilön teettämällä tälle syntymäpäivälahjaksi paidan tai takin jollakin valokuvalla painettuna, on se mahdollista – tai jopa tyynypäällinen.

Parhaat vaihtoehdot firman logosta erilaisiin painatustöihin on vektoroitu EPS tiedosto, tai PDF tiedosto, joka pitää sisällään kaikki mahdolliset fontit vektoroituina. Vektorointi käytännössä tarkoittaa, että kaikki kuvat ja tekstit on tehty viivoilla, ääriviivoiksi, joiden avulla sitten painotyöt ovat mahdollisia. Nämä tiedostomuodot myös pitävä mukanaan CMYK väriasetukset, eli tiedon miten eri värit muodostuvat neljälle eri perusvärillä (C-cyan, M-magenta, Y-yellow, K-black) – esimerkiksi rgb-kuva muodostuu kolmen värin yhdistelmäsät red-green-blue, ja esimerkiksi mainosteippaamon omat tulostimet tekevät värit yhdistelemällä neljää eri väriä (cyan-magenta-yellow-black).

Miltä painatus sitten näyttää vaatteessa, niin paljon toteutettuja painatuksia on nähtävillä Omalogon Facebookissa.

Itse painatus

Miten sitten varsinainen painatus tehdään vaatteeseen, ja mistä valitaan vaatteet? Mainosteippaamo Omalogo merkitsee ja teippaa myös asiakkaan tuomiin vaatteisiin, mutta silloin vastuu itse vaatteesta on asiakkaalla. Sen sijaan jos asiakas käyttää Omalogon vaatevalikoimia, on virheen sattuessa uusi vaate hankittuna Omalogon ”piikkiin”, eli vaatevastuu on Omalogolla.

Vaatemerkinnöissä itse prosessi on helpommillaan tällainen:

  1. asiakas päättää tilata vaatteita henkilökunnalle, tai esimerkiksi mainoslahjoiksi asiakkaille tai messuille tms tapahtumaan
  2. asiakas käy läpi Omalogon vaatetarjontaa (useampia toimittaja, joten kaikki ei ole saatavilla yhdeltä sivulta – voit kysyä myös suoraan)
  3. asiakas lähettää sähköpostin Omalogolle – tarjouspyyntövaatteista, mikä vaate, kuinka monta kappaletta, mikä väri – millainen painatus- ja jos voi liittää logon mukaan – vielä parempi
  4. Omalogo vastaa 1-2 päivässä tarjouksella
  5. Tarjous hyväksytään, tarvittavat vaatteet varataan painatusta varten ja työ lisätään työlistalle
  6. Työlistasta riippuen ja asiakkaan kiireestä riippuen vaatteet ovat valmiit 1-2 viikossa noudettavaksi, tai Matkahuollolla asiakkaalle toimitettavaksi
  7. Laskutus tapahtuu Payexin kautta ulkoistettuna 14 vrk maksuajalla

Kustannukset

Kuinka paljon vaatemerkintä maksaa? Jos teetät yksittäisen vaatteet syntymäpäiväsankarille, riippuu hinta aivan täysin valitusta vaatteesta. Esimerkiksi lippikset tai t-paidan saa logolla tai nimellä varustettuna reilun kymmenen euron hintaan, ja collegepaidan noin 20 euron hintaan. Takeissa hintahaitari on luonnollisesti suurempi kun halvimmat takit maksavat 20 euroa ja kalleimmat yli 100 euroa – mutta helppo laskutapa vaatemerkinnöissä Omalogon kanssa on tällainen:

Selkäteksti, rintateksti, selkälogo, numerointi ja nimi

Kokoluokka yli 150 mm leveä (max 300mm) ja 100mm korkea (max 300mm)

Yksivärinen 5-8€
Moniväripainatus 10€

Logonkäsittely painokuntoiseksi   alk. 50€
(asiakkaalle oma versio vapaasti käyttöön) – vektorointi

Kustannukset yksilöllisen vaatteen tekemiselle ei siis todellakaan ole korkeat – eivät yksityiselle eikä yritykselle. Mainosteippaamo Omalogo on toiminut vuodesta 2008 ja 13 vuoden historiaan mahtuu paljon erilaisia merkintöjä niin vaatteisiin, kuin autoihin, toimistoihin, ikkunoihin sekä erilaisten kylttien ja julisteiden sekä tarrojen tekoa – jos etsit. ja tarvitset luotettavaa kotimaista tekijää – kysy lisää Omalogosta.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Miksi valita LED-valaisimet

LED-valaisimet ovat yhä suositumpia valaisinratkaisuja monissa erilaisissa käyttötarkoituksissa, ja yksi tärkeimmistä syistä tähän on niiden energiatehokkuus. LED valot käyttävät huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset valaisimet, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan energian säästämiseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Leave a Comment