Jääkiekon MM-kisat 2024: Leijonien jahti jatkuu Tshekin kentillä

Jääkiekon MM-kisat palaavat toukokuussa 2024 Tshekkiin, kun 16 maajoukkuetta taistelee kruunusta Prahan ja Ostravan areenoilla. Suomen maajoukkue eli Leijonat on yksi ennakkosuosikeista, ja joukkue hakee kultaa edellisen vuoden pronssimitalin jälkeen. Turnaus tarjoaa jälleen kerran jännittäviä otteluita ja kiehtovia tarinoita jääkiekon ystäville ympäri maailmaa.

Alkulohkot ja otteluohjelma

MM-kisat pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen alkulohkossa. Lohkojen neljä parasta joukkuetta etenevät puolivälieriin, kun taas lohkojen neljä viimeistä joukkuetta putoavat 1. divisioonaan. Suomi pelaa A-lohkossa Prahassa yhdessä Tshekin, Kanadan, Itävallan, Latvian, Norjan, Yhdysvaltojen ja Kazakstanin kanssa. B-lohkossa Ostravassa pelaavat Ruotsi, Sveitsi, Slovakia, Ranska, Saksa, Tanska, Iso-Britannia ja Puola.

Leijonien tie kohti finaalia

Suomen maajoukkueen taival kohti finaalia alkaa 10. toukokuuta ottelulla Tshekkiä vastaan. Muita Leijonien alkulohkon otteluita ovat Kanada (12.5.), Itävalta (14.5.), Latvia (16.5.), Norja (18.5.), Yhdysvallat (20.5.) ja Kazakstan (22.5.). Puolivälierät pelataan 24. toukokuuta, välierät 25. toukokuuta ja finaali 26. toukokuuta.

Tähtipelaajat ja mitalisuosikit

MM-kisoissa nähdään jälleen kerran jääkiekon kirkkaimpia tähtiä. Suomen joukkueessa esiintyvät tutut nimet, kuten Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Aleksander Barkov ja Patrik Laine. Myös Kanadan, Ruotsin ja Yhdysvaltojen joukkueissa on runsaasti NHL-tähtiä. Mitalisuosikkien joukkoon lukeutuvat Suomen lisäksi Kanada, Ruotsi, Yhdysvallat, Tshekki ja Sveitsi.

Tulospalvelu ja seuranta

Kaikki MM-kisojen ottelut voi seurata reaaliajassa Jääkiekko tulospalvelussa. Jääkiekko tulospalvelu sivuilta löydät reaaliaikaisen ottelutilanteen, tilastot ja uutiset kaikista turnauksen otteluista. Voit myös seurata Leijonien pelejä MTV:n ja Ylen televisioinneista.

Liput ja matkailu

MM-kisojen liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla. Liput ovat kysyttyjä, joten kannattaa ostaa omat liput hyvissä ajoin. Tshekkiin matkustamiseen tarvitaan passi, ja maahan voi matkustaa ilman viisumia. Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti Prahassa ja Ostravassa, ja hotellit täyttyvät nopeasti, joten majoitusta kannattaa myös varata hyvissä ajoin.

Jääkiekon MM-kisat 2024 tarjoavat jälleen kerran unohtumattoman jääkiekkokokemuksen kaikille faneille. Leijonilla on hyvät mahdollisuudet menestyä, ja joukkueen taival kohti finaalia on varmasti jännittävä seurattava. Hanki liput hyvissä ajoin, varaa majoitus ja valmistaudu seuraamaan huippujääkiekkoa Tshekin kentillä!

Lisätietoa:

Leave a Comment