Matkailukohteena etelä-suomalainen Vihti

Vihdin kunta sijaitsee Uudenmaan maakunnassa, noin 50 kilometrin päässä Helsingistä. Vihdissä on paljon kauniita ja monipuolisia luontokohteita sekä mielenkiintoisia kulttuuri- ja matkailukohteita, joista löytyy tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille ja erilaisille matkailijoille. Tässä muutamia syitä, miksi kannattaa käydä Vihdissä:

 1. Luonto: Vihdin kunta on tunnettu upeista luontokohteistaan. Esimerkiksi Liesjärven kansallispuisto tarjoaa mielenkiintoisia retkeilyreittejä ja kauniita maisemia. Vihdin ulkoilualueet tarjoavat myös erinomaiset mahdollisuudet esimerkiksi hiihtoon, patikointiin, marjastukseen ja sienestykseen.
 2. Kulttuurikohteet: Vihdissä on monia mielenkiintoisia kulttuurikohteita, kuten Halosenniemi-museo, jossa voi tutustua taidemaalari Pekka Halosen tuotantoon ja elämään. Myös Nummelan vanha kirkko on käymisen arvoinen paikka.
 3. Tapahtumat: Vihdissä järjestetään ympäri vuoden monenlaisia tapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, markkinoita ja urheilutapahtumia.
 4. Ravintolat ja kahvilat: Vihdin kunta tarjoaa monia erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Esimerkiksi Nummelan keskustassa on useita hyviä ravintoloita ja kahviloita.
 5. Ostokset: Vihdin kauppakeskus tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Vihdin keskustan lisäksi kannattaa tutustua myös kunnan muihin kauniisiin kyliin, joissa on pieniä putiikkeja ja kauppoja.

Kaiken kaikkiaan Vihdin kunta on mielenkiintoinen ja monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa paljon tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille ja erilaisille matkailijoille. Myös Nummela ja sen vieressä oleva Veikkoinkorpi tarjoilevat hyvän sijoituspaikan mtyös yrityksille.

 1. Historia: Vihdin kunta on rikas historialtaan, ja alueella on useita mielenkiintoisia historiallisia kohteita. Esimerkiksi Vihdin kirkko on rakennettu jo 1400-luvulla ja se on yksi Suomen vanhimmista puukirkoista. Myös Vihdin kotiseutumuseo tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä alueen historiasta ja perinteistä.
 2. Golf: Vihdissä on useita laadukkaita golfkenttiä, jotka tarjoavat upeat puitteet golfharrastuksen pariin. Esimerkiksi Linna Golf ja Vihti Golf Center ovat suosittuja kohteita golfaajien keskuudessa.
 3. Uimarannat: Vihdissä on useita kauniita uimarantoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia kesäpäivistä vesistöjen äärellä. Esimerkiksi Evitskogin uimaranta ja Vähäjärven uimaranta ovat suosittuja kohteita.
 4. Evitskogin uimaranta sijaitsee Vihdin kunnassa, noin 25 kilometrin päässä Vihdin keskustasta etelään. Evitskogin uimaranta sijaitsee kauniin Evitskoginjärven rannalla ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia kesäpäivistä vesistön äärellä. Evitskoginjärvi on suosittu kohde kalastajien ja veneilijöiden keskuudessa, ja sen rannalla on useita uimarantoja, joista Evitskogin uimaranta on yksi suosituimmista. Evitskogin uimarannalla on hyvä hiekkapohja ja matala uimala, joka sopii hyvin myös lapsille. Rannalla on myös pukukopit, wc-tilat ja parkkipaikka. Evitskogin uimaranta on avoinna yleensä kesäkuun alusta elokuun loppuun. Ranta on suosittu paikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja se tarjoaa erinomaiset puitteet nauttia kesäpäivistä vesistön äärellä.
 5. Lapsiystävällinen kunta: Vihdin kunta on erittäin lapsiystävällinen, ja alueella on paljon tekemistä ja nähtävää myös lapsille. Esimerkiksi Linnamäen huvipuisto sijaitsee lähellä Vihdin kuntaa, ja Vihdin liikuntapuisto tarjoaa lapsille mahdollisuuden leikkiä ja urheilla.
 6. Maaseutumatkailu: Vihdin kunta tarjoaa erinomaiset puitteet maaseutumatkailuun. Alueella on paljon maatiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua maalaiselämään ja maatilan eläimiin. Lisäksi alueella on useita maalaiskahviloita ja -ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja tunnelmasta.

Leave a Comment