Nettitarjouksia ja rahan säästöä verkkokaupoista

Digitalisaatio on tuonut meille entistä enemmän mahdollisuuksia yhtälailla ansaita rahaa, kuin kuluttaa sitä. Meillä on jatkuvasti pääsy tuhansiin verkkokauppoihin, jotka toimittavan tavarat suoraan kotiovelle. Lidl tarjous on sekin joko TV, mainosjakelu tai nettisivujen kautta näkyvillä ollut, ja sekin saa meidät ostamaan lisää – vai säästämmekö ostamalla tarjoustuotteita?

Verkkokaupassa on useita tapoja säästää rahaa. Tässä on muutamia vinkkejä:

 • Verkkokauppojen tarjoukset ja alennukset: Monet verkkokaupat tarjoavat säännöllisiä tarjouksia ja alennuksia, joten on hyvä pitää silmällä niitä ja hyödyntää niitä sopivan tuotteen ostamiseen.
 • Kilpailuta hinnat: Ennen ostoksen tekemistä, on hyvä vertailla eri verkkokauppojen hintoja samasta tuotteesta. Tämä voi auttaa löytämään parhaan tarjouksen.
 • Tilaa tuotteita suoraan valmistajalta: Joissain tapauksissa voi olla edullisempaa tilata tuotteita suoraan valmistajalta verrattuna perinteisiin verkkokauppoihin.
 • Käytä kuponkeja ja alennuskoodeja: Monet verkkokaupat tarjoavat asiakkailleen alennuskoodeja ja kuponkeja, joita voi käyttää ostoksia tehdessä. Nämä koodit voivat tarjota jopa merkittäviä alennuksia.
 • Liity verkkokaupan sähköpostilistalle: Monet verkkokaupat tarjoavat ensimmäiset tarjoukset ja alennukset uusille tilaajille. Tämä voi olla hyvä tapa säästää rahaa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka verkkokaupassa voi säästää rahaa. On tärkeää muistaa, että kannattaa aina vertailla hintoja ja lukea tuotearvosteluja ennen ostoksen tekemistä.

Vastuullinen ostaminen

Vastuullinen ostaminen tarkoittaa huolellista ja tietoista lähestymistapaa tuotteiden ja palveluiden hankintaan, joka otetaan huomioon ympäristövaikutukset, sosiaaliset ja eettiset näkökohdat sekä taloudellinen vastuu. Se sisältää seuraavat periaatteita.

 • Ympäristövaikutusten huomioon ottaminen: Vastuullinen ostaja pyrkii valitsemaan tuotteita, jotka eivät aiheuta suurta ympäristökuormitusta, ja välttämään tuotteita, joilla on haitallisia ympäristövaikutuksia.
 • Sosiaalisesti ja eettisesti kestävä valinta: Vastuullinen ostaja pyrkii valitsemaan tuotteita, joilla on positiivinen sosiaalinen ja eettinen vaikutus, esimerkiksi tuotteita, joita on valmistettu työolosuhteiden parantamiseksi tai joilla on positiivinen vaikutus yhteisöön.
 • Taloudellinen vastuu: Vastuullinen ostaja huolehtii taloudellisista resurssistaan ja valitsee tuotteita, jotka ovat kohtuullisen hintaisia ja kestäviä pitkällä aikavälillä.
 • Tuotetietoisuus: Vastuullinen ostaja pyrkii ymmärtämään tuotteiden valmistusprosessin ja niiden mahdolliset sosiaaliset ja ympäristövaikutukset ennen ostoksen tekemistä.
 • Huolellinen suunnittelu: Vastuullinen ostaja suunnittelee ostoksiaan huolellisesti ja pyrkii välttämään tarpeetonta ostamista.

Noudattamalla näitä periaatteita, ostaja voi varmistaa, että hänen valintansa ovat ympäristöystävällisiä, sosiaalisesti ja eettisesti kestäviä, ja taloudellisesti vastuullisia. Vastuullisilla ostoksilla voidaan myös edistää positiivista muutosta yhteisöissä ja ympäristössä.

Miten voit olla tuotetietoinen?

Tässä on joitain tapoja, joilla voit olla tuotetietoinen:

 • Tutustu tuotteen valmistusprosessiin: Lue tuotteen esittely ja selvitä, miten se on valmistettu ja mistä materiaalista se on tehty.
 • Etsi tuotetietoja verkosta: Monet verkkosivut tarjoavat tietoja tuotteiden valmistusprosessista, ympäristövaikutuksista ja sosiaalisista ja eettisistä näkökohdista. Voit myös lukea arvosteluja ja keskustelufoorumeita tuotteista ja niiden valmistajista.
 • Ota yhteyttä valmistajaan: Voit lähettää sähköpostia tai soittaa valmistajalle ja kysyä tietoja tuotteen valmistusprosessista ja mahdollisista sosiaalisista ja ympäristövaikutuksista.
 • Tutustu ympäristösertifikaatteihin ja eettisiin sertifikaatteihin: Monet tuotteet ovat saaneet ympäristösertifikaatteja, kuten LEED-sertifikaatin tai EU-ympäristömerkin, ja eettisiä sertifikaatteja, kuten Fair Trade -sertifikaatin. Nämä sertifikaatit antavat tietoja tuotteen valmistuksen ympäristö- ja sosiaalisista vaikutuksista.
 • Osta luomua: Luomutuotteet ovat yleensä vähän ympäristövaikutuksia ja niitä valmistetaan usein eettisemmissä olosuhteissa.

Nämä ovat muutamia tapoja, joilla voit parantaa tuotetietoisuuttasi ja tehdä vastuullisia ostoksia. Muista aina tehdä perusteellinen tutkimus ennen ostoksen tekemistä ja valita tuotteita, joilla on positiiviset sosiaaliset ja ympäristövaikutukset.

Ostaminen ja tulevaisuus

Tulevaisuuteen voi suhtautua monella tavalla, esimerkiksi ottamalla kantaa asioihin äänestämällä. Esimerkiksi Kauppakamari on kertonut tavoitteensa eduskuntavaalit 2023- vaalien alkaessa- heillä aiheena Suomen saaminen takaisin Pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi. Ja onhan se totta, että mitä enemmän ansaitsemme, sitä enemmän voimme myös kuluttaa.

Leave a Comment