Renny Harlinin menestys: Hollywoodin menestynein suomalainen

Renny Harlin on yksi Suomen tunnetuimmista elokuvaohjaajista. Hän on tehnyt menestyksekkään uran Hollywoodissa ohjaten lukuisia menestyselokuvia, kuten Die Hard 2, Cliffhanger ja Deep Blue Sea. Harlin on tunnettu vauhdikkaista ja toiminnallisista elokuvistaan, joissa on usein vahvat naispääosat.

Ura Hollywoodissa

Harlinin ura Hollywoodissa alkoi 1980-luvun lopulla, kun hän ohjasi elokuvan A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master. Elokuva oli menestys ja teki Harlinista tunnetun nimen Hollywoodissa. Seuraavaksi hän ohjasi toimintaelokuvan Die Hard 2, joka oli vieläkin suurempi menestys ja teki Harlinista yhden Hollywoodin kysytyimmistä ohjaajista.

Menestyselokuvia

1990-luvulla Harlin ohjasi useita menestyselokuvia, kuten Cliffhanger, Deep Blue Sea ja The Long Kiss Goodnight. Nämä elokuvat tekivät hänestä yhden Hollywoodin menestyneimmistä ohjaajista.

Viimeisimmät työt

2000-luvulla Harlin on ohjannut useita elokuvia Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Hänen viimeisimpiä elokuviaan ovat The Legend of Hercules (2014) ja Skiptrace (2016).

Harlinin tyyli

Harlinin elokuvat ovat tunnettuja vauhdikkaasta ja toiminnallisesta tyylistä. Niissä on usein vahvat naispääosat. Harlin on myös tunnettu siitä, että hän tekee yhteistyötä samojen näyttelijöiden kanssa useissa elokuvissa.

Palkinnot ja tunnustukset

Harlin on voittanut useita palkintoja elokuvistaan, kuten Saturn-palkinnon parhaasta ohjauksesta elokuvasta Cliffhanger. Hänet on myös nimitetty Golden Globe -palkinnon saajaksi.

Yksityiselämä

Harlin on ollut naimisissa kolmesti. Hänen ensimmäinen vaimonsa oli Geena Davis, toinen Georganne Walken ja kolmas Johanna Harlin. Harlinilla on yksi lapsi ja toinen tulossa sekä Harlinin poika Luukas, joka on jo aikuinen.

Leave a Comment