Verkkosivujen markkinoinnista linkkien avulla

Samalla tavalla kuin lause “kaikki tiet vievät Roomaan” toimii myös verkkosivustot. Kaikki sivut ovat tavalla tai toisella yhteydessä toisiinsa, ja siten myös löydettävissä, kyse on vain siitä ongelmasta, että niitä sivuja on miljoonia, ja etsijöitä jokaisella hetkellä myös miljoonia – miten hakukoneet voivat auttaa tietoa hakevat parhaille apajille? Yksi keino on auttaa tiedonhakijoita luomalla reittejä tiedon luokse. Esimerkiksi jos joku hakee vaikka raskaan kalusta ajoneuvotietoa niin laatukuljetuksen sivusto voisi olla oikea – ja jos sinne halutaan enemmän kävijöitä, etsitään sopivat aiheeseen liittyvät sivustot ja pyritään saamaan sinne hyvällä sanalinkillä oma ulkoinen linkki – näin saadaan aikaan pienoinen “kaikki tiet vievät Roomaan efekti”.

Toisaalta meillä voi olla suomalaisia yritysuutisia tai yrittäjiä koskevia uutisia käsittelevä sivusto, joka kaipaisi lisää lukijoita. Toisaalta silloin kyse on hyvästä ja luettavasta sisällöstä, mutta myös siitä, että sivustosta kerrotaan myös muualla, ja luodaan näitä linkityksiä.

Meillä voi olla myös tarve tuoda esille jotain uutta tuotetta kuten uutta kahvimerkkiä tai kahvilaatua, ja se halutaan tehdä jonkun kahvisivuston kautta – silloin voi olla tarpeen luoda näitä kahviin liittyviä linkityksiä erilaisille elämäntapasivustoille – tämän tarkoituksena on samalla kertoa hakukoneille, että tämä sivu mille linkitetään sisältää mielenkiintoista tietoa juuri tästä asiasta. Sama asia, jos haluamme tuoda esille uutta sivustoa, mistä voit tilata itsellesi julisteen omasta kuvasta, tai kuvan oman yrityksesi ikkunaan tai seinälle.

Toisaalla netissä voi olla sivusto, jolla kerrotaan Itämeren matkailusta ja Itämeren satamista, mutta tuodaan samalla esille Itämeren suojeluun liittyviä toimia ja asioita – monella asialla on monta erilaista tulokulmaa, joista voi olla artikkeleita samallakin sivustolla. Myös teknisissä asioissa, tai vaikkapa urheiluautojen markkinoinnissa voidaan käyttää linkityksiä apuna, kunhan löydetään ne mielenkiintoa herättävät ja keskustelua aiheuttavat aihealueet. Muutenkin useat tekniset uutiset älypuhelinten ja sovellusten maailmasta kiinnostavat isoa joukkoa lukijoita, ja tällaisia sivustoja löytyy suomeksikin paljon – eli jos oma toiminta on tavalla tai toisella tekninen, näiden sivustojen avulla voidaan luoda niitä kaivattuja asiallisia linkkejä omiin tuotteisiin ja palveluihin, ja näillä linkeillä voidaan erottautua siitä kilpailijasta, joka ei jaksa nähdä vaivaa etsiä sivustoja, joilla voisi tulla esille ja saada vastaavia itselleen.

Politiikka ja linkitykset

Politiikassakin voi toimia markkinoinnissa kuten muillakin aloilla – ihmiset haluavat lukea, mitä poliitikot sanovat, ja millaisia he ovat – näihin hakuihin on mahdollista lähteä mukaan omalla sisällöllä, jos on jotain aiheeseen lisättävää – Suomen politiikan uutisia tulee kuitenkin päivittäin aiheesta kuin aiheesta.

Mutta toisaalta aihe voi olla myös historiallinen, jopa Suomen sotahistoriaa käsittelevä, jonka yhteydessä voidaan käydä läpi yhteiskunnan kehitykseen liittyviä asioita, ja miksi jotkut asiat ovat tapahtuneet Suomessa juuri sillä tavalla kun on tapahtunut – monesta jonkin asteen vastaus löytyy historiasta.

Politiikkaan liittyy myös rahapolitiikka, ja sitä kautta koko maan talous – mutta myös ihmisten ja kotien taloudet, ja näiden laina-asiat ja talouskurimus – nykyään kun sitä laitaa on kyllä tarjolla, mutta sitä ei pidä koskaan ottaa lliikaa omaan tarpeeseen verrattuna, sillä kaikki lainaraha on kuitenkin “kallista” rahaa, joka pitää maksaa takaisin korkoineen ja kuluineen.

Trendit ja ostokset

Trendejäkin voidaan vahvistaa markkinoinnin linkityksillä, ja jos itse tuotta jotain myytävää ja trendaavaa, on hyvä vähintääkin analysoida, olisiko linkitysten kautta mahdollista saada edes osa siitä tietoja etsivästä ja tavaraa hamuavasta liikenteestä omaan kauppaan – aina se ei pienemmille toimijoille ole edes mahdollista, mutta välillä se voi onnistua kohtuullisen edullisesti ja nopeastikin. Paikallinen ostos-ja mainossivustokin voidaan saada aktiiviseksi löytämällä sopivia paikallisia trendejä.

Trendeihin liittyy myös hyvinvointi ja vitamiinit, samoin kuin uni ja nukkuminen – ja näihin asioihin taas voivat liittyä niin huonekaluliikkeet, urheiluseurat, ravintolat yms – monesti asioiden yhdistäminen on se avain liikenteen löytymiseen, ja sitä kautta niiden uusien asiakkuuksien saamiselle.

Siinä missä hyvinvointiin liittyy monen monta asiaa, yksi niistä voi olla matkustaminen edullisesti, tai matkustaminen lähelle? Näihinkin aihepiireihin on mahdollista liittää kaikenlaisia palveluita pienellä vaivalla.

Paikallisuutisia

Lohja on aina silloin tällöin kansallisissakin uutisissa, joita voit lukea maksutta koska vain Ykkös-Lohjan nettisivuilta. Kuten silloin kun Tivoli Sariola vietti 130-vuotissynttäreitään. Muuten paikallisesti on saatavilla myös tarjouksia kuten Tynninharjun alueen omat yritykset, sekä Lohjan ravintolat – nämä sivustot esittelevät vain oman alueensa palveluita.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Cappuccino – Suosittu kahvin harrastajien keskuudessa

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista, ja sen kulutus kasvaa vuosittain. Se on suosittu juoma aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi, sekä kaikkina muinakin vuorokauden aikoina. Yksi kahvijuoma, joka on erityisen suosittu kahviharrastajien keskuudessa, on cappuccino. Kannattaa myös tutustua pikakahvi – aiheeseen, jos et vielä tiedä mitä pikakahvi tarkalleen on.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Leave a Comment