Viihteelle – viihdettä ja jännitystä

Suoratoisto ja digitalisaatio ovat tuoneet tarjolle aikuisillekin entistä enemmän valinnanvaraa vapaa-aikaan.

Viihdettä ja jännitystä voi löytyä monista eri lähteistä. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Elokuvat: Elokuvat ovat yksi suosituimmista tavoista saada viihdettä ja jännitystä. Toiminta- ja jännityselokuvat ovat suosittuja genrejä, jotka tarjoavat monia jännittäviä hetkiä ja juonenkäänteitä. Näistä voi välillä lukea mm. www.viihdeposti.fi sivustolta
 • TV-sarjat: TV-sarjat ovat erinomainen tapa saada viihdettä ja jännitystä, sillä niissä on usein monimutkaisia juonikuvioita ja hahmoja, joista tulee katsojalle tärkeitä. Esimerkiksi trillerit, rikosdraamat ja scifi-sarjat ovat suosittuja jännityksen lähteitä.
 • Kirjat: Kirjat tarjoavat monia mahdollisuuksia saada viihdettä ja jännitystä. Dekkarit ja trillerit ovat suosittuja kirjallisuuden lajeja, jotka sisältävät monimutkaisia juonenkäänteitä ja jännittäviä tilanteita.
 • Pelit: Pelit voivat tarjota paljon viihdettä ja jännitystä. Esimerkiksi toiminta-, roolipelit ja selviytymispelit ovat suosittuja pelityyppejä, jotka tarjoavat monia jännittäviä hetkiä.
 • Escape room -pelit: Escape room -pelit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Niissä pelaajat joutuvat ratkaisemaan arvoituksia ja tehtäviä, jotta pääsevät ulos huoneesta tietyn ajan sisällä. Escape room -pelit tarjoavat jännittäviä ja haastavia hetkiä yhdessä muiden kanssa.
 • Extreme-lajit: Extreme-lajit, kuten laskuvarjohyppy ja surffaus, ovat erinomaisia tapoja saada viihdettä ja jännitystä. Extreme-lajit voivat tarjota myös adrenaliinipiikin ja auttaa ylittämään omia rajoja.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä viihteestä ja jännityksestä, ja valikoima on hyvin laaja. On tärkeää muistaa, että jännityksen kokeminen voi olla hauskaa ja palkitsevaa, mutta aina on tärkeää huolehtia omasta turvallisuudestaan.

Viihde ja hyvinvointi

Viihde voi olla erittäin tärkeä osa hyvinvointia. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten viihde voi auttaa parantamaan hyvinvointia:

 • Stressinlievitys: Viihde voi auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta. Esimerkiksi hyvän elokuvan tai TV-sarjan katsominen voi auttaa unohtamaan hetkeksi arjen stressit ja antaa aivoille lepoa.
 • Rentoutuminen: Viihde voi auttaa rentoutumaan ja palautumaan arjen rasituksista. Esimerkiksi meditatiiviset pelit tai rentouttava musiikki voivat auttaa rauhoittumaan ja palautumaan.
 • Sosiaalinen kanssakäyminen: Viihde voi olla myös tapa luoda yhteyksiä muihin ihmisiin. Esimerkiksi saman harrastuksen tai mielenkiinnon kohteen jakaminen voi auttaa luomaan uusia ystävyyssuhteita ja parantaa sosiaalista hyvinvointia.
 • Oppiminen: Viihde voi olla myös tapa oppia uutta ja laajentaa omaa näkemystä maailmasta. Esimerkiksi dokumentit ja historialliset elokuvat voivat auttaa oppimaan uusia asioita ja laajentamaan omaa ymmärrystä maailmasta.
 • Luovuus: Viihde voi myös auttaa kehittämään omaa luovuutta ja mielikuvitusta. Esimerkiksi taiteelliset pelit ja elokuvat voivat inspiroida ja auttaa kehittämään omaa luovuutta.

On tärkeää muistaa, että viihteen kuluttaminen ei korvaa muita tärkeitä hyvinvoinnin osa-alueita, kuten terveellistä ruokavaliota ja liikuntaa. Viihde voi kuitenkin olla hyödyllinen tapa rentoutua ja nauttia elämästä, kunhan sen kuluttamisessa pysyy kohtuudessa.

Viihde ja stressi

Viihde voi olla erinomainen keino lievittää stressiä. Stressi voi olla haitallista terveydelle, ja siksi sen hallintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten viihde voi auttaa stressinlievityksessä:

 • Rentoutuminen: Viihde, kuten musiikki tai elokuvat, voi auttaa rentoutumaan ja palautumaan stressistä. Esimerkiksi meditatiiviset pelit tai rauhallinen musiikki voivat auttaa rauhoittumaan ja palautumaan.
 • Positiivisten tunteiden luominen: Viihde voi auttaa luomaan positiivisia tunteita ja mielihyvää. Esimerkiksi nauraminen hyvän elokuvan tai stand-up-komedian avulla voi auttaa lievittämään stressiä ja parantamaan mielialaa.
 • Sosiaalinen kanssakäyminen: Sosiaalinen kanssakäyminen voi auttaa lievittämään stressiä. Esimerkiksi ystävien kanssa yhdessä ajan viettäminen tai harrastaminen voi auttaa rentoutumaan ja purkamaan stressiä.
 • Luova toiminta: Luova toiminta, kuten piirtäminen, maalaaminen tai kirjoittaminen, voi auttaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä. Luovuuden käyttäminen voi auttaa purkamaan negatiivisia tunteita ja antaa mahdollisuuden keskittyä positiivisiin asioihin.
 • Liikunta: Liikunta on myös erinomainen keino lievittää stressiä. Viihde, kuten tanssi- tai urheilupelit, voivat auttaa liikunnan harrastamisessa ja siten auttaa lievittämään stressiä.

On tärkeää muistaa, että viihde voi olla hyödyllinen keino lievittää stressiä, mutta sen kuluttamisessa tulee pysyä kohtuudessa. Jos stressi on jatkuvaa tai vaikeasti hallittavaa, on tärkeää hakea apua terveydenhuollon ammattilaisilta.

Leave a Comment