80-luvun pop Euroopassa

80-luku oli musiikin ja pop-kulttuurin merkittävä vuosikymmen Euroopassa, ja se tuotti useita ikonisia pop-kappaleita, joista monet ovat edelleen suosittuja tänä päivänä. 80-luvun hitit soivat yhtä vieläkin monissa kodeissa.

80-luvun Euroopan popmusiikissa oli monia erilaisia tyylejä ja genrejä, kuten syntetisaattoripop, new wave, dance pop, post-punk ja rock. Joitakin tunnettuja eurooppalaisia popartisteja ja yhtyeitä tältä vuosikymmeneltä ovat muun muassa:

  • ABBA (Ruotsi)
  • Wham! (Iso-Britannia)
  • A-ha (Norja)
  • Duran Duran (Iso-Britannia)
  • Depeche Mode (Iso-Britannia)
  • Pet Shop Boys (Iso-Britannia)
  • Madonna (Yhdysvallat, mutta vaikutti vahvasti myös Euroopassa)
  • Michael Jackson (Yhdysvallat, mutta vaikutti vahvasti myös Euroopassa)

Monet näistä artisteista tekivät myös yhteistyötä eurooppalaisten tuottajien ja muusikoiden kanssa, mikä vaikutti merkittävästi popmusiikin kehitykseen Euroopassa.

80-luku oli myös aikaa, jolloin musiikkivideot tulivat suosituiksi ja merkittäviksi pop-kappaleiden markkinoinnissa. Monet eurooppalaiset popartistit ja yhtyeet, kuten Wham! ja A-ha, tekivät ikonisia musiikkivideoita, jotka vaikuttivat popkulttuuriin ja visuaaliseen tyyliin.

Kaiken kaikkiaan 80-luvun popmusiikki Euroopassa oli monipuolista ja vaikutti vahvasti musiikkiteollisuuteen ja pop-kulttuuriin yleisesti. Sitä arvostetaan edelleen suuresti ja sitä pidetään yhtenä popmusiikin merkittävimmistä vuosikymmenistä. Musiikki onkin yksi iso osa aikuisten viihderepertuaaria.

Wham!

Wham! oli englantilainen popduo, joka perustettiin vuonna 1981 ja joka oli suosittu 1980-luvulla. Sen jäsenet olivat George Michael ja Andrew Ridgeley. Duo saavutti suuren suosion erityisesti Britanniassa ja Yhdysvalloissa, ja sen musiikki oli suurta pop-kulttuuria tuolloin.

Wham! julkaisi kolme studioalbumia: “Fantastic” (1983), “Make It Big” (1984) ja “Music from the Edge of Heaven” (1986). Yksi sen tunnetuimmista kappaleista on “Wake Me Up Before You Go-Go”, joka nousi Yhdysvalloissa Billboard Hot 100 -listan ykköseksi vuonna 1984. Yhtyeen muita tunnettuja kappaleita ovat “Careless Whisper”, “Last Christmas”, “Freedom” ja “Everything She Wants”.

Wham! oli myös tunnettu sen visuaalisesta tyylistä ja esiintymisasuista, joita olivat esimerkiksi neonsävyiset T-paidat, farkkushortsit ja suuret korvakorut. Yhtyeen musiikki oli tarttuvaa ja iloista, ja sen kappaleet edustivat aikakauden pop-musiikkia ja sen visuaalisia elementtejä.

George Michael jatkoi menestyksekästä soolouraansa Wham!-vuosien jälkeen, mutta yhtyeen musiikki ja vaikutus pop-kulttuuriin yleisesti ovat edelleen merkittäviä. Wham!-kappaleet ovat yhä suosittuja ja kuunneltavia ympäri maailmaa, ja ne edustavat nostalgista aikakautta, joka on jättänyt pysyvän jäljen musiikin historiaan.

Depeche Mode

Depeche Mode on englantilainen syntetisaattoripohjainen pop-yhtye, joka perustettiin Basildonissa, Englannissa vuonna 1980. Yhtyeen alkuperäisiä jäseniä olivat Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher ja Vince Clarke, mutta Clarke jätti yhtyeen jo ennen ensimmäisen albumin julkaisua.

Depeche Mode nousi suosioon 1980-luvulla, ja sen musiikki oli tunnettu synteettisestä ja tummasta tyylistään. Yhtyeen kappaleet käsittelevät usein yhteiskunnallisia teemoja, kuten henkilökohtaista identiteettiä, uskontoa ja politiikkaa.

Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa “Just Can’t Get Enough”, “People Are People”, “Enjoy the Silence”, “Personal Jesus” ja “Policy of Truth”. Depeche Moden albumit, kuten “Music for the Masses” (1987) ja “Violator” (1990), ovat edelleen arvostettuja pop-musiikin klassikoita.

Depeche Mode oli myös tunnettu sen musiikkivideoista, joita ohjasivat tunnetut ohjaajat, kuten Anton Corbijn. Yhtyeen visuaalinen tyyli oli synkkä ja avantgardistinen, ja se vaikutti moniin 1980-luvun popkulttuurin trendeihin.

Depeche Mode on edelleen aktiivinen yhtye, ja se julkaisee edelleen uutta musiikkia ja kiertää maailmaa konserttien merkeissä. Yhtyeen vaikutus pop-musiikkiin on ollut merkittävä, ja sen musiikki ja visuaalinen tyyli ovat edelleen innoittaneet monia muita artisteja.

Pet Shop Boys

Pet Shop Boys on brittiläinen syntetisaattoripohjainen pop-duo, joka perustettiin Lontoossa vuonna 1981. Sen jäsenet ovat Neil Tennant ja Chris Lowe.

Pet Shop Boys on tunnettu tarttuvasta ja tanssittavasta musiikistaan sekä sanoituksistaan, jotka käsittelevät usein yhteiskunnallisia ja poliittisia teemoja. Duon kappaleet ovatkin usein yhdistelmä iloista poppia ja vakavaa sanomaa.

Duon tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa “West End Girls”, “It’s a Sin”, “Always on My Mind”, “Go West” ja “Domino Dancing”. Pet Shop Boys on myös tehnyt yhteistyötä monien muiden artistien kanssa, kuten Dusty Springfieldin, Liza Minnellin ja Robbie Williamsin kanssa.

Pet Shop Boys on ollut myös tunnettu sen visuaalisesta tyylistä, joka on ollut usein eksentrinen ja rohkea. Duon musiikkivideot ovat olleet tunnettuja tyylikkyydestään ja innovatiivisesta visuaalisesta ilmaisustaan.

Pet Shop Boys on edelleen aktiivinen ja suosittu yhtye, ja se on julkaissut useita studioalbumeita ja kiertänyt maailmaa konserttien merkeissä. Yhtyeen vaikutus pop-musiikkiin on ollut merkittävä, ja sen musiikki on edelleen suosittua ympäri maailmaa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Uusi WhatsApp-päivitys – Iso muutos Androidille

Uusi WhatsApp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta

Leave a Comment