Suomalaiset ja etätyö: 10 vinkkiä tehokkaaseen etätyön tekemiseen

Etätyöskentely on tullut yhä yleisemmäksi osaksi suomalaisten työelämää, erityisesti viimeisten vuosien aikana. Monet yritykset tarjoavat nyt joustavia työskentelymahdollisuuksia, jotka mahdollistavat työn tekemisen kotoa tai muusta etäpaikasta. Tässä artikkelissa jaamme kymmenen vinkkiä tehokkaaseen etätyöskentelyyn suomalaisille. Voit myös tutustua lisää etätyöhön liittyviin vinkkeihin osoitteessa https://kotioffice.fi/etatyo-category/.

TOP10 vinkit etätyön onnistumiseksi

 1. Luo selkeä työtila: Ota aikaa ja luo oma työskentelytila kotiisi, jossa voit keskittyä työhön. Huolehdi, että tila on hyvin valaistu ja että sinulla on tarvittavat työvälineet käden ulottuvilla.
 2. Luo rutiinit: Pidä kiinni työpäivän aikatauluista ja luo rutiineja, jotka auttavat sinua siirtymään työtilaan ja takaisin vapaa-aikaan. Selkeä aikataulu auttaa ylläpitämään tuottavuutta ja tasapainoa.
 3. Pukeudu asianmukaisesti: Vaikka olet kotona, pukeutuminen asianmukaisesti voi auttaa sinua siirtymään työtilaan ja luomaan ammattimaisen asenteen.
 4. Vältä häiriötekijöitä: Yritä minimoida häiriötekijät työskentelytilassa. Sulje sosiaalisen median hälytykset, laita puhelin äänettömälle ja varmista, että perheesi tai muut kotona olijat tietävät, että olet keskittynyt työhön.
 5. Pidä taukoja: Tauot ovat tärkeitä pitääksesi mielesi virkeänä ja energisenä. Hyödynnä tauot venyttelyyn, kävelyyn tai rentoutumiseen, ja palaa sitten työhön virkistyneenä.
 6. Kommunikoi säännöllisesti: Pidä yhteyttä kollegoihin ja esimieheesi säännöllisesti. Käytä viestintävälineitä, kuten sähköpostia, puheluita tai videokonferensseja, varmistaaksesi, että pysyt ajan tasalla työtehtävistä ja pidät yhteyttä tiimiisi.
 7. Hallitse aikaa ja aseta tavoitteita: Tee päivittäinen työlista tai aikataulu, jossa määrität selkeät tavoitteet päivälle. Tämä auttaa sinua pysymään tehokkaana ja priorisoimaan työtehtäviäsi.
 8. Luo ergonominen työympäristö: Varmista, että työpisteessäsi on ergonominen asento ja että sinulla on mukava istua ja työskennellä pitkiäkin aikoja. Säädä tuoli, pöytä ja näyttö sopiviksi tarpeisiisi.
 9. Ota hyöty irti teknologiasta: Hyödynnä erilaisia teknisiä työkaluja ja sovelluksia, jotka helpottavat etätyöskentelyä. Tämä voi sisältää videokonferenssityökalut, pilvipalvelut tiedostojen jakamiseen ja tehtävienhallintasovellukset.
 10. Pidä huolta hyvinvoinnistasi: Etätyö voi olla haastavaa eristyneisyyden ja rutiinien puutteen takia. Muista pitää huolta hyvinvoinnistasi liikkumalla säännöllisesti, pitämällä yhteyttä läheisiisi ja huolehtimalla riittävästä lepoajasta.

Suomalaisille etätyöskentely on tullut arkipäivääksi, ja nämä vinkit voivat auttaa sinua pysymään tehokkaana ja motivoituneena kotona työskennellessäsi. Ota huomioon omat tarpeesi ja luo itsellesi sopiva työskentely-ympäristö, joka tukee tuottavuuttasi ja hyvinvointiasi.

Etätyö ja digityö – millaisia työtehtäviä on tarjolla

Etätyön ja digityön nousu on avannut uusia mahdollisuuksia monille työntekijöille. Digitaalisuuden kehittyessä ja teknologisten työkalujen saatavuuden kasvaessa on tullut tarjolle monenlaisia työtehtäviä, jotka voidaan suorittaa etänä. Tässä on muutamia esimerkkejä erilaisista etätyö- ja digityötehtävistä:

 1. Ohjelmointi ja web-kehitys: Ohjelmoijat ja web-kehittäjät voivat suorittaa työtehtäviään etänä. He suunnittelevat, kehittävät ja ylläpitävät ohjelmistoja, verkkosivustoja ja sovelluksia eri asiakkaille.
 2. Graafinen suunnittelu: Graafiset suunnittelijat luovat visuaalisia elementtejä, kuten logot, mainokset ja käyttöliittymät, sekä käyttävät erilaisia graafisia työkaluja ja ohjelmistoja.
 3. Sosiaalisen median hallinta: Sosiaalisen median ammattilaiset suunnittelevat ja toteuttavat markkinointikampanjoita, päivittävät sosiaalisen median kanavia ja seuraavat niiden tuloksia.
 4. Tekninen tuki: Teknisen tuen ammattilaiset tarjoavat apua ja ratkaisuja teknisiin ongelmiin etänä. He voivat auttaa käyttäjiä laitteiden, ohjelmistojen ja verkkojen käytössä.
 5. Kirjoittaminen ja sisällöntuotanto: Kirjoittajat, toimittajat ja sisällöntuottajat voivat luoda erilaisia tekstisisältöjä, kuten artikkeleita, blogikirjoituksia, verkkosisältöä ja markkinointimateriaaleja etänä.
 6. Verkkokaupan hallinta: Verkkokaupan hallintaan kuuluu tuotteiden listaus, tilausten käsittely, asiakaspalvelu ja varastoseuranta. Näitä tehtäviä voidaan hoitaa etänä.
 7. Projektinhallinta: Projektipäälliköt voivat hallita ja koordinoida erilaisia projekteja etänä, kommunikoiden tiimien ja sidosryhmien kanssa virtuaalisesti.
 8. Konsultointi: Monet konsultit tarjoavat asiantuntija-apua etänä eri aloilla, kuten liiketoiminnan kehittämisessä, markkinoinnissa, HR:ssä ja taloushallinnossa.
 9. Kääntäminen ja kielipalvelut: Kääntäjät ja kielenkääntäjät voivat tarjota palveluitaan etänä eri kielipareissa, kääntäen esimerkiksi dokumentteja, verkkosivuja ja viestintämateriaaleja.
 10. Verkkokoulutus ja valmennus: Verkkokouluttajat ja -valmentajat voivat tarjota erilaisia koulutus- ja valmennuspalveluita etänä, joko reaaliaikaisesti tai ennakkoon tallennettujen materiaalien avulla.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä etätyö- ja digityötehtävistä. Digitaalinen murros ja etätyön mahdollisuudet avaavat laajan kirjon erilaisia työtehtäviä, jotka tarjoavat joustavuutta, itsenäisyyttä ja mahdollisuuden työskennellä missä tahansa sijainnissa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Uusi Samsuing Galaxy A13 – korkean suorituskyvyn laitteisto

Samsung Galaxy A13 :ssa on 6,6 tuuman Infinity V -näyttö 60 hertsin virkistystaajuudella. Puhelimen laadukas kamera yhdessä älykkään kuvankäsittelyn kanssa auttaa ottamaan eloisia ja teräviä kuvia. Samsung Galaxy A13 on myös varustettu 5000 milliampeerin akulla, joka antaa akulle jopa kahden päivän käyttöiän.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Garmin Venu 2 Plus-GPS-älykello – Soita puheluita ja lähetä tekstiviestejä

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykellolla voi soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 Plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet ja paljon muuta.

Leave a Comment