Työn uudet haasteet – etätyö ja omasta ergonomiasta ja hyvinvoinnista huolehtiminen

Etätyön nousu ja sen vaikutukset

Etätyö on tullut jäädäkseen, ja sen myötä työntekijöiden on mukauduttava uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Työympäristön muutos vaatii sopeutumista sekä fyysisesti että henkisesti. Etätyössä työntekijän on itse huolehdittava työympäristönsä ergonomiasta ja omasta hyvinvoinnistaan.

Oman työpisteen merkitys

Kun työskentelee kotoa käsin, on tärkeää luoda itselleen ergonominen ja inspiroiva työpiste. Tämä auttaa keskittymään ja vähentää fyysisiä vaivoja. Hyvin suunniteltu työpiste voi myös lisätä tuottavuutta ja vähentää stressiä.

Taukojen tärkeys

Tauot ovat tärkeitä paitsi aivoille myös keholle. Ne auttavat palautumaan ja vähentävät staattisen asennon aiheuttamia haittoja. Säännölliset tauot auttavat myös pitämään mielen virkeänä ja keskittymiskyvyn yllä.

Liikunta ja venyttely

Etätyössä on vaarana jäädä paikoilleen pitkiksi ajoiksi. Pienet venyttelyhetket ja lyhyet liikuntatauot auttavat pitämään kehon kunnossa. Ne myös rentouttavat ja auttavat vähentämään stressiä.

1) ”Jaloittelu ja venyttely on tärkeää etäpalavereiden välissä, kun hyötyliikunta päivän aikana jää muuten vähiin. Työpäivän jälkeen suosittelen uloslähtemistä, jolloin saa työputken katkaisua ja tilaa ajatuksille.”

Tämä vinkki toistuu useissa etätyöohjeistuksissa. Esimerkiksi YLE:n sivuilleen kokoamissa etätyöohjeissa todetaan, että ”Tauko auttaa palautumaan. Ripottele työpäivän lomaan taukoja, jotka antavat mahdollisuuden palautua työstä. Jos voit, mene ulos.”

Valaistuksen merkitys

Onko työpisteesi valaistus kunnossa? Nyt, kun etätyö on päivän sana, työpisteen ergonomian merkitys korostuu entisestään ja valon tärkeää roolia siinä ei kannata vähätellä. Valaistus voi vaikuttaa työskentelyn mielekkyyteen, siinä missä muutkin asiat. Epätasainen, väärästä suunnasta tuleva valo, heijastus ruudulla – pienilläkin asioilla on merkitystä. Vääränlainen valaistus voi häiritä keskittymistä ja laskea vireystilaa, kun taas riittävän tehokas työpisteen valaistus voi tehdä ihmeitä ja auttaa sinua jaksamaan paremmin työpäivän aikana.

Melun hallinta

Kotona saattaa olla häiriötekijöitä, kuten perheenjäsenten äänet tai ulkoa kuuluvat äänet. Melun hallinta ja oikeanlainen äänimaailma voivat auttaa keskittymään paremmin ja vähentämään stressiä.

Salli-satulatuoli ja sen hyödyt

Salli-satulatuoli on suunniteltu erityisesti ergonomiaa silmällä pitäen. Se auttaa istumaan oikeassa asennossa ja vähentää selkä- ja niskakipuja. Satulatuolin avulla voi myös parantaa ryhtiään ja välttää pitkäaikaisia vaivoja.

Miksi valita Salli-satulatuoli?

Salli-satulatuoli on investointi omaan hyvinvointiin. Sen ainutlaatuinen muotoilu tukee kehoa oikeista kohdista ja auttaa välttämään staattisen asennon haittoja. Tuoli on myös säädettävä, joten jokainen voi löytää itselleen sopivan istuma-asennon.

Mielenterveys ja etätyö

Etätyö voi olla yksinäistä, ja sosiaalisten kontaktien puute voi vaikuttaa mielenterveyteen. On tärkeää pitää yhteyttä kollegoihin ja huolehtia omasta henkisestä hyvinvoinnistaan. Pienet tauot ja ulkoilu voivat auttaa piristämään mieltä.

Stressinhallinta

Stressi voi kertyä etätyössä monista syistä, kuten työmäärästä tai teknisistä ongelmista. On tärkeää tunnistaa stressin merkit ja oppia hallitsemaan sitä. Rentoutumisharjoitukset ja harrastukset voivat auttaa purkamaan stressiä.

Yhteenveto

Etätyön myötä työntekijöiden on huolehdittava entistä enemmän omasta ergonomiastaan ja hyvinvoinnistaan. Oikeanlaiset työvälineet, kuten Salli-satulatuoli, voivat auttaa tässä. On tärkeää muistaa myös mielenterveyden merkitys ja pitää huolta sekä kehosta että mielestä. Etätyössä on monia haasteita, mutta oikeilla keinoilla niistä voi selvitä ja nauttia työskentelystä kotoa käsin.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Amazing Race Suomi 

Amazing Race Suomi on suomalainen reality-kilpailu, joka perustuu samannimiseen kansainväliseen formaattiin. Ohjelma seuraa joukkueiden matkaa eri puolilla maailmaa, kun he suorittavat monipuolisia tehtäviä ja ratkovat arvoituksia voittaakseen kilpailun. Sarja tarjoaa jännitystä, seikkailua ja kulttuurien monimuotoisuutta, kun tiimit kohtaavat erilaisia haasteita tuntemattomissa ympäristöissä. “Amazing Race Suomi” yhdistää kilpailun elementit matkustamisen ja tiimityön kanssa, tarjoten katsojille viihdettä ja inspiraatiota.

Hyvä edullinen älypuhelin

Usein älypuhelimen valintaa ohjaa budjetti. Edullinen älypuhelin voi olla erinomainen vaihtoehto, kun halutaan säästää rahaa mutta samalla nauttia perustoiminnoista. Markkinoilla on lukuisia hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ilman suurta hintalappua.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta. Tutustu Google Pay Nordea maksamiseen.

Leave a Comment